Fotbaloví senioři v Bulharsku

29. 6. 2012

SAM 1254Již potřetí v červnových dnech absolovovala skupina fotbalistů seniorů desetidenní pobyt v Bulharsku na Slunečním pobřeží.

Jelo se třemi auty po čtyřech osobách. Cesta poměrně dlouhá, vzhledem ke střídání za volantem únava nepřesáhla únosnou míru.

Pobyt nebyl však jenom o rekreaci u moře. Sehráli jsme dvě přátelská utkání na malém hřišti. První v historickém městě Veliko Tarnovo, v minulosti hlavním městě Bulharska. Druhé v okresním městě Provadia, kde jak vlastní utkání tak i přátelské setkání s bulharskými kolegy bylo podtrženo účastí starosty města.

V obou městech jsme viděli historická opevnění vybudovaná na skalních masivech nad městem, kde se opakovaně obyvatelé bránili nájezdům Turků. Dověděli jsme se také mnohé o historii Bulharska. Navštívili jsme památník Šipka, ve kterém je muzeum, jež mapuje osvobozovací boje Bulharů v celé historii. K památníku se člověk dostane po 999 schodech.

Zdrávi a opáleni jsme se rádi vrátili domů ke svým nejbližším. Poděkování patří Milanu Todorovovi, který akci zorganizoval a v průběhu vše potřebné zajišťoval.

                                                                                                                                                             Z.Parkan, A.Nováček

Nahoru