Hasiči hodnotili uplynulý rok 2022

19. 12. 2022

Výroční valná_hromada_SDH_2Dobrovolní hasiči z Velkého Meziříčí se v sobotu 10. 12. 2022 sešli na Výroční valné hromadě.

 

Na začátku schůze přivítal místostarosta Sboru dobrovolných hasičů (SDH) Antonín Teplý všechny hosty a přítomné. Mezi hosty byl starosta města Velké Meziříčí Ing. arch. Alexandros Kaminaras, místostarosta Martin Kaman, velitel stanice Hasičský záchranný sbor (HZS) Bc. npor. Jiří Doležal, starosta okrsku Velké Meziříčí Petr Invald a hrabě Jan Podstatzky-Lichtenstein.

Hlavním cílem sešlosti bylo zhodnocení činnost SDH v uplynulém roce. Starosta sboru Stanislav Kratochvíl ve svém projevu připoměl stavbu hranice na městské čarodějnice, pomoc při konání akce Den zdraví. Pořádání soutěží – Memoriál Jaroslava Vaňka, Regionál cupu mládeže, ligy CTIF, 1. ročník TFA a soutěž v klasice pod názvem Memoriál zasloužilých funkcionářů. Z kulturních akcí například tradiční hasičský ples, dětský karneval a mikulášskou nadílku.

Velitel Jaroslav Šišpela informoval o činnosti výjezdové jednotky. V uplynulém roce bylo 45 výjezdů na požáry lesů a travního porostu, ale i na dopravní nehody a ropné havárie. Jednotka se pravidelně schází a provádí údržbu techniky, výcvik a školení.

Velitel stanice HZS Bc. npor. Jiří Doležal informoval o novinkách v rámci HZS a spolupráci s SDH.

Ostatní funkcionáři hodnotili hospodaření s rozpočtem, práci mladých hasičů a práci žen ve sboru.

Součástí programu schůze bylo i ocenění za věrnost a práci ve sboru za 10, 20, 30 a 50 let. Starosta Alexandros Kaminaras spolu s místostarostou Martinem Kamanem a vedením sboru předali ocenění družstvu žen za reprezentaci na Hasičské olympiádě ve Slovinsku. Ocenění si převzal i Michal Álló za MČR v běhu na 60 m překážek.

Na závěr hosté ocenili dobrou spolupráci s SDH a popřáli veselé vánoční svátky.

Sbor dobrovolných hasičů Velké Meziříčí

Nahoru