Uhřínov opět provoněly kotlíkové guláše

7. 9. 2022

kotlivkovy gulas-05V sobotu 3. září se v areálu u kulturního domu v Uhřínově uskutečnil II. ročník soutěže družstev v přípravě a vaření tzv. kotlíkových gulášů. Akci pořádala Obec Uhřínov, a to za pomoci a za asistence dalších činovníků. Někteří z nich byli i ze Šeborova a Velkého Meziříčí. Přihlášeno bylo původně deset týmů, nakonec se jich dostavilo osm.

Soutěžícím a skutečně početným návštěvníkům naštěstí ohromně přálo počasí. Onoho dne totiž panovalo typicky přívětivé babí léto. To vyhovovalo i různému doplňkovému zápolení, například soutěžím v pití piva a limonád na čas.

Konečné pořadí družstev:

1. Kotlíci Otín – 121 bodů
2. Červení býci Uhřínov – 110 b.
3. Ski Eur Brno-Bystrc – 104 b.
4. Kačenka Herb Svařenov – 104 b.
5. Česko-slovenský team – 101 b.
6. Mazáci Uhřínov – 97 b.
7. Hrobníci Velké Meziříčí – 83 b.
8. ČČČ – Čermáci Uhřínov – 56 b.

Uvedené bodování a hodnocení provedla pětičlenná komise ve složení: Miroslava Brabcová a Jana Horká z Jívoví + Zdeněk Lysák, Ladislav Pastor a Petr Holtzer z Velkého Meziříčí.

Paralelně však vzorky jednotlivých gulášů hodnotila i vybraná padesátka diváků. U nich pak bylo pořadí týmů následující: 1. Mazáci Uhřínov, 2. Ski Eur Brno-Bystrc, 3. Červení býci Uhřínov, 4. Kotlíci Otín, 5. Kačenka Herb Svařenov, 6. Česko-slovenský team, 7. ČČČ Čermáci Uhřínov, 8. Hrobníci VM.

Z toho jde poznat, jak moc bývají taková hodnocení subjektivní. Zejména když byly zpracovávány různé druhy masa - např. ulovená zvěřina včetně divočáka, pochopitelně i ono tradiční hovězí, ale také divoká kachna aj.

Soutěž v pití půllitru piva na čas (16 mužů):

1. Jiří Škorpík (Otín) – 5,60 sec.
2. Miloš Kováč (Uhřínov) – 5,80 sec.
3. Milan Doležal (Uhřínov) – 6,06 sec.

Soutěž ve vypití sklenice limonády na čas (9 dětí):

1. Vojtěch Dvořák – 7,36 sec.
2. Jakub Chloupek – 7,54 sec.
3. Rozita Vilímová – 13,36 sec.

Poděkování náleží těmto sponzorům:
Obec Uhřínov; rodinná zemědělská farma Uchytilových / Šeborov; Město Velké Meziříčí – Turistické a informační centrum / Květoslava Hladíková; truhlářství Doména Dočkal & Dohnal Velké Meziříčí; fa Evra Hrbov / p. Holík; Alpa Velké Meziříčí; Vladimír Pařil VM.

Vladimír Pařil

 

Nahoru