Czech Boccia Tour 2019 se účastnili také reprezentanti Velkého Meziříčí

2. 12. 2019

IMG 20191117_140906Ve dnech 15. – 17. listopadu 2019 se v Plzni konal mezinárodní turnaj v boccie, třetí turnaj Czech Boccia Tour 2019. Za HSC Velké Meziříčí se turnaje v kategorii BC 2 zúčastnil František Malec a v kategorii BC1 Ivo Smolík.

Nejdříve se oba hráči představili v týmové soutěži společně s dvěma hráči ze Slovenské republiky, Peterem Novotou a Adamem Riečičiarem, oba kategorie BC 2. Ve skupině se smíšený tým utkal s týmem Plzně, kdy zápas dospěl až do tie breaku, ve kterém se z vítězství radoval smíšený tým. Ve druhém zápase se tým utkal s týmem SC Jedličkova ústavu Praha 2, se kterým po vyrovnaných prvních čtyřech směnách prohrál. O postup do semifinále se tým utkal s dalším týmem SC Jedličkova ústavu Praha 3. Od počátku si tým vypracoval náskok ve skóre a po jednoznačném vítězství tak slavil postup do semifinále, ve kterém se utkal s třetím týmem SC Jedličkova ústavu Praha 1. I tento zápas byl vyrovnaný, ale smíšenému týmu se nedařilo v posledních dvou směnách a po prohraném zápase na tým čekal zápas o třetí místo, ve kterém se utkal s týmem z Ukrajiny. Po vyrovnaném průběhu se z třetího místa radoval smíšený tým HSC Velké Meziříčí a Slovenska.

V soutěži jednotlivců se v kategorii BC 2 František Malec utkal v základní skupině s Tomášem Medkem s HSC Havířov a Jiřinou Kreibichovou z SC JU Praha. Oba zápasy František prohrál, i když v zápase s Tomášem Medkem neměl po napínavém průběhu daleko k vítězství.
V kategorii BC 1 se Ivo Smolík v základní skupině v prvním zápase utkal s Janou Šotovou z SC JU Praha, kdy po vyrovnaném zápase se Ivo radoval z těsného vítězství. Ve druhém zápase se Ivo utkal s ukrajinskou hráčkou Yanou Pielykhovou. I tento zápas byl napínavý, kdy Ivo po dvou směnách prohrával. O zápasu rozhodla třetí směna, kterou Ivo vyhrál 5:0 a v poslední směně si vítězství pohlídal. Do nedělního čtvrtfinále postoupil ze skupiny z prvního místa. V tomto se utkal s Barborou Skopalovou z HSC Havířov. Velice vyrovnaný a napínavý zápas se rozhodoval až v poslední čtvrté směně, ve které měla více štěstí soupeřka, která vyhrála 3:2.
Oběma hráčům přejeme hodně štěstí do dalších turnajů.

Za finanční podporu v roce 2019 náš sportovní klub děkuje městu Velké Meziříčí, MŠMT, Kraji Vysočina, firmě Wiegel CZ žárové zinkování, obci Vídeň. Mediálním partnerem sportovního klubu je Velkomeziříčsko.

Roman Smolík

 

Nahoru