Handicap Sport Club Velké Meziříčí

7. 6. 2019

IMG 0752Ve dnech 1. a 2. června 2019 proběhlo v krásném prostředí Centra Kociánka – pracoviště Březejc 1. a 2. kolo ČSOB Leasing Cupu v integrovaném Závěsném kuželníku. Hlavním pořadatelem byl místní sportovní klub HSCVM ve spolupráci s iSK Vysočina.


Do turnaje se přihlásilo šestnáct družstev, což znamenalo asi 60 sportovců téměř ze všech koutů České republiky. Pořádající klub reprezentovalo 5 družstev, která se v konkurenci ostatních neztratila.
Soutěž byla odehrána na čtyřech kuželnících a každý člen družstva odházel za obě kola 80 hodů.
Po vyrovnaném boji v sobotním prvním kole zvítězilo domácí družstvo Bouráci s.r.o. kapitána Františka Malce. Druhé místo si vybojovalo družstvo Krakonoši kapitána Martina Tluka, také z pořádajícího klubu a třetí místo obsadilo družstvo Pačáci ze Staré Paky kapitána Honzy Pelikána.
Ve druhém kole, které se předehrálo v sobotu, a dohrávalo v neděli, se na prvním místě umístilo družstvo Bubáci z iSK Vysočina kapitána Stanislava Merunky ze spolu pořádajícího klubu, na druhém místě skončilo s minimálním rozdílem domácí HSC VM kapitána Jiřího Charváta a třetí místo si z Vysočiny odvezlo družstvo Slavíci kapitána Martina Pospíšila. V kategorii jednotlivci se v mládeži do 15 let nejvíce dařilo domácímu hráči Petru Malcovi, v kategorii nad 15 let byla nejúspěšnější Jitka Valčíková z Liberce.
Sportovní klub děkuje všem, kteří náš sportovní klub v roce 2019 podporují – městu Velké Meziříčí, Kraji Vysočina, MŠMT, Wiegel CZ žárové zinkování, obeci Vídeň, Maso Žďársko a Pivovaru Jihlava.
Touto cestou bychom chtěli velice poděkovat kolektivu Centra Kociánka – pracoviště Březejc za poskytnutí veškerého zázemí pro uspořádání turnaje. Velké poděkování také patří všem asistentům ,,zvedačům" u kuželníků.
Mediálním partnerem je Velkomeziříčsko a internetové Noviny VM.cz.

Jiří Charvát

Nahoru