Evropský týden mobility na DÓZE

26. 9. 2018

SAM 3981V rámci celosvětové kampaně, která tradičně upozorňuje na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a na různé způsoby jeho řešení , proběhly na Dóze středisku volného času s finanční podporou města Velké Meziříčí hned dvě akce s podtitulem „ Kombinuj a jeď ".

Pro mateřské školy ve Velkém Meziříčí a okolí byla vyhlášena výtvarná soutěž. Tvořivé nadšení projevily pouze tři soutěžící školky – MŠ Uhřínov, MŠ Ořechov a MŠ Sokolovská VM, kterým za účast děkujeme. Práce se opravdu líbily a porota je velmi ocenila. Věříme, že si ceny najdou ve třídách dětí své místo a že si je patřičně užijí.

V úterý 25.9. ve velkém sále Jupiterclubu proběhlo dopolední soutěžní klání Kombinuj a jeď určené žákům 3. a 4. tříd ZŠ. Celkem šest čtyřčlenných družstev bojovalo o hodnotné ceny. Pod drobnohledem poroty z řad záchranářských složek Policie ČR, Hasičů a Červeného kříže si žáci změřili své síly ve sportovních i vědomostních disciplínách. Svým nadšením a elánem v soutěži si děti připomněly, že automobily opravdu nejsou jediným dopravním prostředkem, a že je k dispozici řada podstatně smysluplnějších možností – jízda na kole, koloběžce, používání MHD atd. Děkujeme všem zúčastněným školám v soutěži a také divákům z řad spolužáků za vytvoření atmosféry.

Výsledky:

1. místo ZŠ Mostiště, 4. třída 22 bodů
2. místo ZŠ Sokolovská, 4.B 21 bodů
3. místo ZŠ Mostiště, 3. třída 20 bodů
4. místo ZŠ Sokolovská, 4.A  
5. místo ZŠ Lavičky, 3. a 4. třída  
6. místo ZŠ Sokolovská, 3. A  

 

SAM 3914 SAM 3929 SAM 3940
SAM 3943 SAM 3963 SAM 3985

111

Nahoru