Handicap Sport Club Velké Meziříčí

10. 10. 2017

curlingVelkomeziříčští handicapovaní curleři zahájili novou sezónu Mezinárodní ligy curlingu vozíčkářů šesti zápasy, které se odehrály 7. a 8. října v curlingové hale Praha Roztyly.

Mezinárodní ligy se zúčastnily družstva Jedličkova ústavu Praha A a B, Nové Město nad Metují, HSC Velké Meziříčí a zahraniční družstva z Polska, Německa, Itálie a Slovenska.

Jana Břinčilová, Milan Bartůněk, Pavel Chovanec – nováček družstva, Bohumír Dvořák, Jaroslav Polívka a kapitán Martin Tluk vstoupili do soutěže s těžkým soupeřem z Německa, během celého zápasu si kontrolovali výsledek a připsali si 2 body za vítězství. Druhý zápas odehráli naši sportovci se Slovenskem, účastníkem Mistrovství světa a paralympiády a největším favoritem této ligy. Velkomeziříčští trpělivou hrou s menším počtem chyb tohoto favorita porazili. Podvečerní zápas s Novým Městem nad Metují naši sportovci pokračovali v dobrém výkonu a opět vyhráli. Do nedělního zápasu s týmem Itálie vstoupili velkomeziříčští hodně špatně a po první hře prohrávali 4:0. Ostatní hry zvládli skvěle a i v tomto zápase si připsali 2body za vítězství. Odpolední a podvečerní zápas naši sportovci odehráli s domácími družstvy Jedličkova ústavu Praha A ve kterém naši ztratili vedení a s trochou smůly pro nás a štěstím pro soupeře tento zápas prohráli. Další zápas s družstvem Jedličkova ústavu B velkomeziříčští odehráli i po pár chybách vcelku jednoznačně a v celkovém součtu 1. a 2. kola Mezinárodní ligy jsou na 2. místě za výběrem Slovenska. Další tři kola se odehrají 5. - 7. 1. 2018.

Sportovní klub děkuje všem sponzorům, kteří nás v roce 2017 finančně podporují a mediálnímu partneru, internetové noviny,,Noviny VM.cz", Velkomeziříčsko a Medřičské listy.

Nahoru