Konference Kazuistiky v přednemocniční péči

3. 5. 2017

Konference VM_2017_-_2Ve středu 26.4.2017 se uskutečnila ve Velkém Meziříčí v sále HZS již pátá konference Kazuistiky v přednemocniční péči pořádaná ZZS Kraje Vysočina (Oblast Nové Město na Moravě) a Nemocnicí sv. Zdislavy Mostiště, za podpory Města Velké Meziříčí.


Úvodního slova se ujal starosta města Ing. Radovan Necid, který si každý rok ve svém nabytém programu najde čas, aby se osobně účastnil. Následně pozdravili účastníky další hosté (zástupci pořádajících organizací – MUDr. Petr Novotný, Drahoslava Smejkalová, Bc. Jindřiška Šanderová, Mgr. Michaela Kubišová, MUDr. Milan Korsa) a také velitel stanice HZS npor. Bc. Jiří Doležal.

Odborný program věnovaný práci ZZS a NSZ Mostiště doplnilo vystoupení primáře Dětského oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě MUDr. Martina Chalupského. Jako raritní by šla označit i účast „laiků". Přítomen byl pacient z jedné z kazuistik a svěřoval se svými pocity ze zásahu ZZS. Heslo Pomáhat a chránit zcela naplnil příslušník PČR por. Bc. Marek Jambor, který s dalšími svědky události zahájil úkony neodkladné první pomoci u muže se ztrátou vědomí a setrval na místě do příjezdu ZZS a tím přispěl k záchraně života. Bylo jistě pro všechny zajímavé vyslechnout pocity člověka, který se setká s realitou života běžnou pro zdravotníky. Svou činnost prezentovala také Oblastní Charita Žďár nad Sázavou (vrchní sestra Barbora Hadrous).

V letošním roce byla účast posluchačů opět vyšší (130 registrovaných) a tak, jako v minulosti i letos kapacita sálu nedosahovala počtu zájemců.

Podíl na zajímavosti, pestrosti a zabezpečení průběhu setkání měly také firmy Bayer HealthCare (zastoupená Radkou Feldmanovou), Apotex spol. s r.o.(Vlasta Surovcová), Ecolab Hygiene s.r.o. (Renata Benešová) a Pro-Charitu, s.r.o. (Romana Dostálová).

Na závěr bychom rádi poděkovali všem sponzorům, všem přednášejícím a všem, kteří se starali o technické zázemí a o občerstvení a vůbec o celý průběh konference.

Za pořadatele Mgr. Michaela Kubišová, Drahoslava Smejkalová, MUDr. Milan Korsa

Konference VM_2017_-_5 Konference VM_2017_-_6 Konference VM_2017-3
Konference VM_2017-4    
Nahoru