Městská policie Velké Meziříčí dohlížela na průběh silvestrovských oslav

2013ohnostrojMěstská policie Velké Meziříčí v počtu 6 strážníků dohlížela na průběh silvestrovských oslav roku 2013.

Ještě před půlnocí hlídka strážníků eskortovala 19letého podnapilého mladíka z Brna na OO Policie ČR Velké Meziříčí. Tento se na Náměstí společně se svým kamarádem dopustil výtržnosti, z obvodního oddělení pak už společně oba dva putovali k vystřízlivění na záchytku do Jihlavy.

Současně s odpálením slavnostního ohňostroje řešili strážníci na Náměstí v prostoru pod lipami potyčku tří mladíků, která se obešla bez zranění osob.

Následně byla hlídka MP upozorněna na muže, který bezvládně ležel na chodníku na ulici Komenského, 22letý muž z Velkého Meziříčí, který jevil známky značné podnapilosti a nebyl schopen samostatné chůze, byl hlídkou přepraven do místa trvalého pobytu, kde byl předán rodičům.

V 01.30 hod. byla hlídka MP přivolána na ulici Novosady, kde byl v péči Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina mladík, který měl zranění v obličeji. Strážníci na místě zjistili, že zraněný podnapilý 21muž z Velkého Meziříčí byl nalezen třemi osobami, jak leží na zemi na ulici V Podloubí, které k němu zavolaly záchranku. Zda si zranění způsobil sám nebo mu bylo způsobeno cizím zaviněním, je v šetření.

V 02.15 hod. se na strážníky obrátila s žádostí o pomoc dívka, která našla svého přítele na Náměstí se zraněním v obličeji, tento mezitím z Náměstí odešel a byl hlídkou dohledán na ulici Novosady. Zraněnému podnapilému 23letému muži z Velkého Meziříčí, který měl být fyzicky napaden, strážníci přivolali ZZS, následně byl převezen do nemocnice Mostiště.

Dohled na veřejný pořádek byl zajištěn v součinnosti s hlídkou OO policie ČR Velké Meziříčí, protipožární dohled zabezpečovaly dvě skupiny hasičů SDH Velké Meziříčí s technikou a o průběžný úklid skla a zbytků pyrotechniky v průběhu oslav se postarali 3 pracovníci Technických služeb Velké Meziříčí.

2013 ohnostroj

Nahoru