Program Velkomeziříčského kulturního léta stále láká stovky diváků

Stetson srpenV pořadí již 8. ročník Velkomeziříčského kulturního léta, který pravidelně organizuje Jupiter club, odstartoval první prázdninový víkend.

Zahajovacího koncertu se letos ujala devítičlenná country kapela Kdo má čas, která vystoupila na pódiu pod lipami v pátek 3. července od 20 hodin.
V průběhu léta posluchače potěšily koncerty interpretů a skupin různých žánrů. Na pódiu na náměstí zazněl folk, irská hudba, swing, rock'n'roll, pop i country. Jen výjimečně některé koncerty pořadatelé přesunuli do prostor Jupiter clubu, počasí tomuto ročníku přálo.

Ani letos nechybělo oblíbené letní kino v projekci Kinematografu bratří Čadíků s československým programem. Od 22. 7. do 25. 7. diváci zhlédli české komediální drama Na Střeše režiséra Jiřího Mádla, slovenský dokument Afrikou na pionýru, pohádku Hodinářův učeň a Poslední Aristokratku, filmovou komedii Jiřího Vejdělka.

Mezi nejnavštěvovanější akce letošního ročníku patřil již tradiční koncert dechové kapely Mistříňanka a koncerty místních či skoro místních kapel jako Stetson, Muzikanti Ladislava Prudíka, Zahrajem a The Half.

Velkomeziříčské kulturní léto probíhá za finanční podpory města Velké Meziříčí.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru