Krajská soutěž mládeže

Největší sbírku pohárů a medailí si odvezli hasiči z Velkého Meziříčí.

V sobotu 8. června 2013 se za slunečného počasí s teplotami okolo 30 stupňů uskutečnilo v areálu v HZS Kraje Vysočina v Havlíčkově Brodě, krajské kolo hry „Plamen" ročníku 2012 – 2013.

Mladí hasiči z Velkého Meziříčí jako vítězové okresního kola a družstvo z Laviček z druhého místa odjeli do Brodu bojovat o postup na Mistrovství České Republiky. Od začátku soutěže bojovali o postup 3 družstva Velké Meziříčí, Nevcehle a Lavičky. Družstvo z Velkého Meziříčí ve složení Eliška Bártová, Eliška Hosnedlová, Marie Štěpánková, Lukáš Hekrdla, Mirek Chlouba, Adam Jágrik, Martin Fiala, Patrik Prchal, Jan Švihálek a Michal Troščák, bylo v polovině soutěže na prvním místě, pak si ovšem vybralo černou chvilku a jedna chyba ve čtvrté disciplíně znamenala konec postupových nadějí. Bezchybným výkonem v posledních disciplínách si alespoň zajistili 2 místo v celkovém hodnocení. Vyrovnané výkony bez větších chyb zajistili postup družstvu Nevcehle (JI). Na třetím místě skočilo družstvo Laviček.

V neděli 9. června se stejném místě sešli vítězové okresních kol kategorie dorostu.

Okres Žďár nad Sázavou zastupovaly dorostenky i dorostenci z Velkého Meziříčí. Dorostenky ve složení Vendula Bartečková, Barbora Bartuňková, Daniela Havelková, Andrea Hladíková, Lucie Hudečková, Kristýna Jágriková, Aneta Nevrtalová a Marie Štěpánková předváděli velmi dobré výkony, zvítězily ve všech disciplínách požárního sportu a zaslouženě postoupily na své již třetí mistrovství České Republiky, které proběhne začátkem července v Jablonci nad Nisou.

Dorostenci při svém prvním účinkování na krajském kole neprojevili známky nervozity. Zvítězili v první disciplíně, což jim nalilo energii do žil a zvládli i ty další. Už před poslední disciplínou měli jistotu postupu na mistrovství ČR. Dorostenci startovali ve složení: Marek Chlubna, Petr Hladík, Miroslav Mejzlík, Dominik Plašil, Jan Pospíšil, Martin Šišpela, Radek Švihálek a Pavel Zeman.

Dovolte mi touto cestou poděkovat všem členům kolektivů a jejím vedoucím, kteří předvedli velmi dobré výkony a popřát postupujícím hodně sportovního štěstí do dalších bojů na MČR.

M. Jágrik starosta SDH

Nahoru