Soutěž mladých hasičů

V sobotu 13. října 2012 se za slunečného počasí uskutečnilo v Dalečíně okresní kolo hry „ PLAMEN " ročníku 2012 – 2013 pro mladé hasiče.

Nejmladší benjamínci sbírali zkušenosti, přes to si v Dalečíně vybojovali dvě první místa ze štafety dvojic a štafety 4 x 60 m s překážkami. Úspěšný den trošku pokazil nepovedený branný závod, který odsunul soutěžící v mladší kategorii na průběžné 5 místo z 25 kolektivů z okresu Žďár nad Sázavou. Družstvo „B" se na okresní soutěži rozkoukávalo. Přesto přezimují na krásném 9 místě.

Starší žáci z Velkého Meziříčí vyrovnanými výkony vyhráli všechny disciplíny podzimního kola a před jarní soutěží mají náskok 8 bodů před mladými hasiči z Dobré Vody, kteří jsou průběžně druzí, a družstvem Laviček, které ztrácí na Velké Meziříčí 11 bodů. Starší „B" družstvo je prozatím třinácté. Pevně věřím, že se na jarním kole probojují do první desítky. V kategorii starších soutěžilo 28 družstev mladých hasičů.

Družstva dorostu pak bojovala v disciplíně závod požárnické všestrannosti, kde dorostenky obsadily 1 místo, dorostenci místo druhé a jako jednotlivec za Velké Meziříčí startoval Radek Švihálek, kterému se závod nepovedl a zimu přečká na 9 místě.

Jménem sboru dobrovolných hasičů Velké Meziříčí děkuji všem zástupcům našeho sboru za více než dobrou reprezentaci jak SDH tak i města Velkého Meziříčí v okresním měřítku a přeji, ať i jarní kolo zvládnou minimálně stejně tak dobře jako to podzimní.

za SDH Velké Meziříčí
starosta SDH Mirek Jágrik

Štafeta             

Mladší AHadice

Nahoru