Zhodnocení ročníku 2011 - 2012

Těsně před začátkem nové soutěžní sezóny je čas zhodnotit tu minulou. I když se soutěže prolínají a definitivní konec za soutěžním zápolením letošního roku bude koncem října, nová sezóna pro mladé hasiče začíná s novým školním rokem.

Naši nejmladší se pod vedením Evy Mikiškové a Lenky Jágrikové učí zvládat disciplíny požárního sportu a být součástí kolektivu, který žije a soutěží jako celek a každý člen je pro konečný výsledek týmu důležitý. V letošním ročníku nahradili odchod 7 mladých hasičů, kteří už hájí barvy starších žáků, novými, kteří se rychle zapojili do kolektivu a společně vyhráli domácí závody a na okresním kole vybojovali krásné třetí místo z 18 kolektivů.

Mladsi

Starší žáci vstoupili do nové sezóny velmi dobře, kdy suverénně zvládli branný závod, který vyhráli a do jarní části nastupovali jako lídři soutěže. Tuto roli zvládli a odvezli si z okresní soutěže pohár za 1. Místo a možnost reprezentovat okres Žďár nad Sázavou na krajském kole. Tam se jin nedařilo podle představ. Hned na začátku soutěže si vybrali slabší chvilku, kterou doháněli celou soutěž. Celkové třetí místo pro naše družstvo bylo tedy úspěchem. Vedoucími kolektivu byli v minulém ročníku Kristýna a Mirek Jágrikovi. Oba kolektivy odjeli o prázdninách na letní tábor, kde nejen odpočívali a soutěžili v netradičních disciplínách, ale hlavně se připravovali na novou sezonu.

Starsi 1

Starsi 2

Dorostenky nastupovaly do nového soutěžního roku s cílem zapakovat účast na Mistrovství České republiky. Okresní soutěží prošli bez větších problémů a na krajské soutěži v Pacově si vyrovnanými výkony zajistili postup na MČR tentokrát do Sokolova. Svůj cíl tedy splnily a účast na druhém mistrovství ČR je velkým úspěchem a dobrá reprezentace SDH Velké Meziříčí, města, okresu i Kraje Vysočina. Trenér družstva Stanislav Kratochvíl ml.

Dorostenky

Dorostenci v minulém ročníku začínali doplněni kamarády z Laviček a postup do vyšších soutěží jim utekl pouze o kousek. Druhé místo v okresním kole je dobrý start do dalšího ročníku soutěže dorostu. Mezi první úspěchy nově vzniklého družstva je vítězství na soutěži v Otíně. Družstvo dorostu připravují Olga Bartuňková ml., a Martin Rajm.

Dorostenci

Družstvo žen pod vedením Stanislava Kratochvíla staršího vstoupilo do soutěží 3. místem na soutěži dle pravidel CTIF, umístěními na předních místech soutěží Žďárské ligy. V okresním kole dokázaly ženy zvítězit a postoupit na krajské kolo v požárním sportu, kde obsadily konečné druhé místo. Před tímto družstvem je teď soutěž v disciplínách CTIF 16.9.2012 na stadionu za III. ZŠ ve Velkém Meziříčí a hlavně mistrovství ČR v klasických disciplínách ve Dvoře Králové, které bude zároveň kvalifikací na olympiádu ve Francii.

Zeny

Muzi

Minulá sezóna byla tedy pro dobrovolné hasiče z Velkého Meziříčí velmi úspěšná. Dovolím si tedy popřát všem soutěžním kolektivům sboru dobrovolných hasičů Velké Meziříčí ať je ta následující minimálně stejně tak dobrá jako ta minulá. V neposlední řadě děkujeme všem, kteří nám pomáhají v naší práci a soutěžení a městu Velké Meziříčí za podporu.

Kroužky mladých hasičů začínají svoji činnost v pátek 7. září 2012 v 15.00 hodin na hřišti za hasičskou zbrojnicí. Zveme proto všechny děti, kteří mají zájem o hasičský kroužek, aby v tento den přišli mezi nás.

Nahoru