Soutěž v PU Dolnoloučská zima

V neděli 12.2.2012 se v Dolních Loučkách uskutečnila tradiční únorová soutěž v požárním útoku „Dolnoloučská zima". Toho závodu se zúčastnilo i družstvo žen sboru dobrovolných hasičů Velké Meziříčí „Fň" a to hned ze dvou důvodů. Prvním důvodem byla obhajoba vítězství z loňského ročníku. Druhý důvod byl ten, že družstvo zařadilo závod do zimní přípravy na letošní Žďárskou ligu, ve které chtějí ještě vylepšit loňské 3. místo.

Velmi vysoké mrazy bohužel výrazně ovlivnily účast a závodu se zúčastnila jen ta nejodolnější družstva. V mužské kategorii soutěžilo celkem šest týmů a v ženské kategorii našel odvahu jen jeden tým (VM).

Nejprve šli do boje o putovní pohár muži. Na devadesáti metrové trati se nejvíce dařilo družstvu z SDH Rohovládova Bělá z Pardubického kraje, druhé místo obsadilo SDH Habrovany u Vyškova a z poháru za třetí místo se radoval tým z SDH Měřín.
Po zkrácení trati o dvacet metrů následovala ženská kategorie. Jelikož bylo družstvo žen SDH Velké Meziříčí „Fň" ve své kategorie jediné, bylo již o vítězi předem rozhodnuto. Děvčata však dala do svého pokusu všechny síly a předvedly velmi kvalitní útok, tím dokázala, že si trofej pro nejlepší opět po roce zaslouží.

Autor: Stanislav Kratochvíl ml.
Foto: Michaela Bernatová

Dolní Loučky 1

Dolní Loučky      

Nahoru