Ocenění sportovních výkonů 2013

Nejlepší sportovní výkony SDH Velké Meziříčí, ocenilo shromáždění představitelů SDH okresu ZR v Novém Městě na Moravě.

Stále více je vidět, že dobrovolní hasiči z Velkého Meziříčí se ve světě neztratí. Ať už družstva, či jednotlivci, všichni prokazují ohromnou dávku odhodlání v soutěžích, která jim často vynáší snové pozice.

Sezóna 2013 byla pro soutěžní kolektivy hasičů velice vydařená. Za skvělé výkony si členové SDH jeli v neděli, 16. března 2014, do Nového Města na Moravě pro upomínkové předměty, diplomy, plakety a putovní pohár.

Oceňování probíhalo v kategorii družstev, dorostenek a dorostenců. Družstvo SDH Velké Meziříčí ženy, přebíralo broušený putovní pohár a plaketu s vlastní fotografií za nejlepší sportovní výkon v roce 2013, kterým se stala štafeta 8x50 metrů na XV. Olympiádě ve francouzském Mulhouse. Čas štafety byl 64: 30. Putovní pohár předával starosta okresního sdružení ČMS ZR pan Luboš Zeman a plaketu pan Jiří Pátek za výkonný výbor SH ČMS. Ženy mají do letošní sezóny předsevzetí, tuto rekordní štafetu ještě trumfnout.

V dorostenecké kategorii zde bylo několik zástupců z SDH Velké Meziříčí. Hodnotily se úspěchy na Mistrovství České republiky dorostu v Jablonci nad Nisou. Oceňovala se disciplína běh na 100 metrů s překážkami. Do první výkonnostní třídy se časem 18:28 zapsala jediná členka, Kristýna Jágriková. Do třetí výkonnostní třídy se zapsaly Marie Štěpánková s časem 19:69 a Barbora Bartuňková s časem 19:99. Hostující Aneta Nevrtalová (SDH Lhotky – Sport) se s časem 19:77 dostala taktéž do třetí výkonnostní třídy.

V chlapecké kategorii měl nejlepší výsledky Radek Švihálek, který se prezentoval časem 18:95 a patřilo mu místo ve třetí výkonnostní třídě spolu s hostujícím Petrem Hladíkem (SDH Lavičky), který zaběhl čas 18:32.

Stejně tak, byli někteří členové oceněni za výkony v krajském kole. Kristýna Jágriková za čas 18:47 a Švihálek Radek za čas 18:48. Hostujícími členy byly Jiří Horký (SDH Lhotky – Sport) čas 18:63, Tomáš Voda (SDH Lhotky – Sport) čas 17:64 a Petr Hladík (SDH Lavičky) čas 17:84.

Do funkce náměstka starosty okresního sdružení ČMS zde byl jmenován náš starosta SDH Miroslav Jágrik. Do funkce výkonného výboru byl kooptován vedoucí okresní odborné rady mládeže Kratochvíl Stanislav ml.

Ceny za okresní sdružení Žďáru nad Sázavou byly rozdány. Některé členy čeká ještě každoroční oceňování nejlepšího sportovce roku Velkého Meziříčí. Konkrétně nominovaní jsou: Družstvo mladších a starších žáků, družstvo SDH Velké Meziříčí ženy, cvičící disciplíny CTIF. Družstvo SDH Velké Meziříčí dorost, cvičící požární sport a v neposlední řadě jednotlivkyně Kristýna Jágriková nominovaná převážně za běh 100 metrů s překážkami. Všem nominovaným přejeme v pátek, 28. března hodně štěstí.

Oceněným gratulujeme a přejeme jim v sezóně 2014 mnoho dalších úspěchů.

Nahoru