Mladí hasiči v Tisnu

V neděli 8. září odjeli mladí hasiči nejprve na soutěž v požárním útoku do Hamrů nad Sázavou, kde obsadili 3 místo. Po návratu domů vyklidili hasičský automobil, naložili kufry a nářadí na útok a vyrazili na pozvání družebního města Tisna směr Chorvatsko.

Jak jsme se blížili k Tisnu, tak se zlepšovalo počasí, které nám vydrželo kromě dvouhodinového, ale zato prudkého deště, celé čtyři dny. Dobrovolní hasiči v Tisnu pro nás připravili ubytování u jednoho z hasičů a připravili pro nás báječný program. Mladí hasiči jim na oplátku předvedli požární útok, jak ho známe u nás a části dalších disciplín, které se učí mladí hasiči v ČR.

Chorvatské kolegy nejvíce zaujala přenosná stříkačka PS 12 z roku 1968, která si poprvé zkusila nasát mořskou vodu. Při setkání se zástupci radnice, turistického centra v Tisnu a s hasiči jsme našim kamarádům předali dárky z Velkého Meziříčí. Největší úspěch měla fotokoláž od Jiřího Michlíčka, která připomněla naše předchozí setkání. Místostarosta Tisna Miljenko Meštrov obdržel dárek od vedení našeho města a „vatrogasci" od velkomeziříčských hasičů.

Naši chorvatští kolegové nám ukázali nejen krásy ostrova, kde jsme se koupali na kamenitých, oblázkových i písčitých plážích, ale odvezli nás i do Šibeniku, kde jsme si prohlédli hasičskou zbrojnici i památky města. Ve volných chvílích jsme trochu potrénovali a dokonce došlo i na basketbalový zápas mezi mladými hasiči z Velkého Meziříčí a místními hasiči před hasičskou zbrojnicí, i když to znamenalo několikrát skočit do moře pro uplouvající míč.

Škoda, že to uteklo tak rychle, a my se museli vratit domů, protože nás čekal další soutěžní víkend. Doufám, že se mladým hasičům v Tisnu líbilo a že budeme moci pohostinnost našim chorvatským kamarádům oplatit začátkem příštího roku, kdy jsou pozváni k nám vyzkoušet některé zimní sporty.

U radnice

Nahoru