Oslavy 140 let od založení sboru dobrovolných hasičů ve Velkém Meziříčí

pozvankaVíkend 25. a 26. června patřil ve Velkém Meziříčí hasičům, kteří v letošním roce oslavují 140. výročí založení SDH, u jehož zrodu stál třebíčský rodák Titus Krška (1842-1900). Ten založil v roce 1871 ve Velkém Meziříčí první hasičský sbor s českým velením na Moravě.

V sobotu 25. června bude od 10 hodin otevřena hasičská zbrojnice pro veřejnost a výstava historie sboru v budově HZ. V 17. 00 hodin uctí hasiči za přítomnosti hejtmana kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka a dalších pozvaných hostů památku svého zakladatele položením věnce ke hrobu Tita Kršky na starém hřbitově ve Velkém Meziříčí. Na slavnostní valné hromadě se po osmnácté hodině sešli nejen členové sboru, pozvaní hosté, ale také zástupci sponzorů a spolupracujících organizací. Pozvání přijal hejtman kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek, starosta města Velkého Meziříčí Ing. Radovan Necid, člen VV SH ČMS a starosta krajského sdružení hasičů Jan Slámečka, ředitel HZS kraje Vysočina plk. Ing. Drahoslav Ryba a další představitelé OSH ČMS ve Žďáře nad Sázavou.

V neděli 26. června od 8.30 bude na náměstí připravena výstava hasičské techniky od historické po současnou a od 13.45 slavnostní průvod od hasičské zbrojnice na náměstí, kde posléze proběhnou ukázky s touto technikou. Je připravena i ukázka spolupráce Integrovaného záchranného systému – hasičů, policie a zdravotní záchranné služby.

Sbor dobrovolných hasičů tímto zve všechny spoluobčany ke zhlédnutí výstavy techniky a ukázek s touto technikou.

Nahoru