Sportovec města roku 2012

Nejúspěšnějšími sportovci města Velké Meziříčí za rok 2012 jsou lyžařka Veronika Čamková a družstvo mladších dorostenek házené v kategorii do devatenácti let. Atlet Petr Holánek spolu se stolními tenisty týmu A zvítězili v kategorii nad devatenáct let.

Jména sportovců byla vyhlášena v pátek 22. března 2013 v kinosále Jupiter clubu během slavnostního večera, jímž provázel Jiří Doležal. Ocenění převzali diplomy, skleněné plakety a další drobnosti z rukou zástupců města či sportovní komise. Sportovce nominovaly jejich mateřské oddíly a ty nejlepší pak vybírala sportovní komise města po porovnání jejich loňských úspěchů. Vítězové jsou známi v kategoriích do devatenácti a nad devatenáct let, a to nejen v jednotlivcích, ale i mezi družstvy. Sportovci z kategorie mladších do dvanácti a patnácti let byli již tradičně vyhlášeni všichni bez pořadí, stejně jako nejlepší trenéři, odchovanci či bývalí sportovci a další sportovní nadšenci v kategorii zvláštní ocenění.

„Sport je důležitá součást našich životů i našeho města. Velké Meziříčí vždycky podporovalo sport a toho si vážím," uvedl starosta Radovan Necid při zahájení slavnostního večera a dodal, že město podporuje zejména mládež a je to tak správně. „Bez peněz to určitě nejde. Ale já bych chtěl ještě ocenit i spoustu lidí. Na prvním místě všechny, kteří se o náš sport starají – zvlášť předsedy a členy výboru, neboť mají dnes nejtěžší práci, protože nejsou peníze, ubývá sponzorů," připomněl starosta, jenž dál poděkoval i za práci trenérům, asistentům, vedoucím oddílů a v neposlední řadě i rodičům. Mladým sportovcům pak připomněl, že nestačí jen skvělé sportovní výsledky, ale důležité jsou i ty studijní, nesmí ale chybět ani štěstí a hlavně pevné zdraví.

Prezentace:

Výsledková listina

Fotogalerie

Video:

Nahoru