Velké Meziříčí bude hostit olympiádu dětí a mládeže

ZOHČást Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže se bude v lednu roku 2014 odehrávat ve Velkém Meziříčí.

Město bude hostit lyžařské alpské disciplíny, snowboarding a jeden z medailových ceremoniálů.

"Olympijské klání se v našem městě odehraje zejména díky aktivitě místního Ski klubu. Ti nabídli kraji jako pořadateli služby lyžařského areálu na Fajtově kopci a město tuto myšlenku podpořilo. Osobně považuji nápad pořádat ve Velkém Meziříčí část této významné akce za skvělý. Už proto, že alpské disciplíny a naše město k sobě tak trochu patří," řekl starosta Radovan Necid.

Program jednotlivých disciplín dnes pořadatelé připravují, postupně budou termíny zveřejňovat. Vstup na všechny programy je zdarma. "Jakmile se termíny uvolní ke zveřejnění, budeme o nich informovat na městských webových stránkách a prostřednictvím médií," naplánoval starosta Necid. Už dnes je jasné, že 21. ledna podvečer proběhne na Náměstí sportovně-kulturní show, která bude kulisou pro ocenění výkonů nejlepších sportovců v medailovém ceremoniálu.

Kromě alpského lyžování a snowboardu, které proběhnou v rámci Her soutěžní klání ve Velkém Meziříčí se budou konat v dalších městech na Vysočině. Mladí sportovci dostanou příležitost zasoutěžit si kromě na Fajtově kopci také ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě (běžecké lyžování, biatlon, lyžařský orientační běh), na ledové ploše ve Žďáře nad Sázavou (rychlobruslení a krasobruslení) a na zimních stadionech v Jihlavě a Havlíčkově Brodě (lední hokej).

Nahoru