Sportovec města

Město Velké Meziříčí každoročně vyhlašuje nejlepší sportovce města za dosažené sportovní úspěchy . Ocení rovněž i osobnosti v oblasti sportu za mimořádné zásluhy o rozvoj velkomeziříčského sportu.

Sportovci města běží už 25 let

sportovec města_2009_muži_házená_družstva_nad_19_let_webLetos, 26. dubna proběhne již pětadvacáté slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců města Velké Meziříčí. První úspěšní reprezentanti byli oceněni za rok 1999. Iniciátorem ankety byl Zdeněk Svoboda, tehdejší starosta velkomeziříčského Sokola, který se od počátku na tvorbě a organizaci ankety podílel spolu se Zuzanou Villertovou a Milanem Dufkem (Jupiter club). Mediálním partnerem všech ročníků je Velkomeziříčsko.

Číst více...

Nominujte nejlepší sportovce města za rok 2023

sportovec 2022Letos se koná již pětadvacátý ročník ankety o nejlepšího sportovce města. Nominujte úspěšné jednotlivce a družstva, kterým se v roce 2023 mimořádně dařilo, a to do 28. února 2024.

Číst více...

Sportovci města jsou atletka, hokejista a volejbalisté

P1082508Nejlepšími sportovci města jsou atletka Sára Pavlidu, hokejista David Křenek a družstva juniorů a mužů volejbalu.  Zvláštní ocenění získali František Vaverka a Stanislav Tvarůžek za svoji dlouholetou činnost pro velkomeziříčský sport.

Číst více...

Město vás zve na slavnostní vyhlášení ankety

P1540243Město Velké Meziříčí vás zve na slavnostní vyhlášení ankety Sportovec města za rok 2022, které proběhne v pátek 28. dubna 2023 od 18:00 hodin ve velkém sále Jupiter clubu. Podívejte se na aktuální přehled sportovců, které nominovala komise sportovní.

Číst více...

Město ocení nejlepší sportovce 28. dubna

P1540137 uprMěsto Velké Meziříčí vás zve na slavnostní vyhlášení ankety Sportovec města za rok 2022, které proběhne v pátek 28. dubna od 18 hodin v Jupiter clubu. Aktuálně sportovní komise vyhodnocuje nominované, které zveřejníme v dubnovém vydání Velkomeziříčska. Slavnostního vyhlášení se dozajista zúčastní i nějaký známý sportovec, v minulých letech to byl například olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, vůdčí osobnost československé a české basketbalové reprezentace Jiří Okáč nebo atletka Denisa Helceletová (dříve Rosolová) a spousta dalších. Na koho se můžete těšit v letošním roce, zůstává překvapením.

Číst více...

Nominujte nejlepší sportovce města

IMG 8721Město Velké Meziříčí vyhlašuje anketu o nejlepšího sportovce Velkého Meziříčí za rok 2020 a 2021. Vzhledem k epidemické situaci, která omezovala sportovní dění, bude anketa za rok 2020 v omezeném rozsahu a za 2021 v plném rozsahu, jak ji známe. Vyhlášení obou anket proběhne ve stejném termínu, a to 27. května 2022.

Číst více...

Město ocenilo nejlepší sportovce za rok 2020 a 2021

P1540285Vyhlášení ankety Sportovec města se účastnily zajímavé osobnosti. Vítězové si přebírali ocenění například od Denisy Helceletové (dříve Rosolové), která strávila ve vrcholové atletice 16 let, nebo od Karola Korbela, otce a trenéra nejúspěšnějšího českého stolního tenisty v samostatné historii České republiky, Petra Korbela. Na pódiu vedle moderátora Jiřího Doležala nechyběli ani představitelé města, kteří sport dlouhodobě podporují.

Vítězné příčky mezi jednotlivci ovládly za rok 2021 zimní sporty. V kategorii do 19 let vyhrála snowboardcrossařka Sára Strnadová, kategorii nad 19 let pokořil hokejista Ondřej Malec. Vítězná družstva jsou Horácký hokejový klub Velké Meziříčí, muži A, a volejbalisté junioři z TJ Spartak Velké Meziříčí. Gratulujeme všem nominovaným, jak za rok 2021, tak i 2020. Všichni nominovaní za rok 2020 získali ocenění bez určení pořadí.

Číst více...

Nahoru