Vláda vyhlásila nový nouzový stav do 28. března

virus-5939842 1920CO PLATÍ OD 1. BŘEZNA

- Zákaz volného pohybu lidí mezi okresy
- Povinnost nošení respirátorů nebo chirurgické roušky 
- Povolení procházek pouze v katastrálním území obce
- Povinné antigenní testování ve firmách nad 250 lidí
- Uzavření všech škol včetně mateřských
- Omezení prodeje na nezbytně nutné zboží

Od soboty 27. února začal v naší zemi platit nový nouzový stav vyhlášený na 30 dnů. Od začátku března došlo k dalšímu zpřísnění mimořádných vládních opatření, a to především v oblasti volného pohybu, maloobchodu a služeb a ve školství.

Nejzásadnějším nařízením je zákaz volného pohybu osob mezi okresy, a to v období od 1. března do 21. března. Cesty mimo okres spadající do povolených výjimek musí lidé doložit například vyplněným formulářem s potvrzením důvodu cesty.

Bližší informace k pohybu mezi okresy naleznete na webovém portálu Ministerstva vnitra. Stáhnout si můžete také vzory Čestného prohlášení, Formuláře pro cesty mimo okres a Potvrzení zaměstnavatele na cesty do místa výkonu práce.

Město aktivně zareagovalo také na doporučení vlády týkající se uzavření dětských hřišť. Organizace Sportoviště VM vyrobila zákazové cedule, které umístí na požadovaná místa. Kontrolu porušování zákazu budou provádět strážníci městské policie.

Na prvním březnovém zasedání zhodnotili členové Krizového štábu ORP Velké Meziříčí vývoj epidemické situace za uplynulé dny. Aktuálně je na celém území ORP Velké Meziříčí 320 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z nichž 115 pozitivně testovaných osob se nachází přímo na území Velkého Meziříčí.

Lucie Málková

Nahoru