Krizový štáb pokračuje v zasedáních

1.2.2021Na zasedání Krizového štábu ORP Velké Meziříčí v pondělí 1. února bylo hlavním bodem jednání zhodnocení epidemické situace ve městě a v sousedních obcích. Aktuálně je na celém území ORP Velké Meziříčí 174 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z nichž 34 pozitivně testovaných osob se nachází přímo na území Velkého Meziříčí.

Lhůta k objednání na antigenní testování zdarma se zkrátila

Na parkovišti u velkomeziříčského Domu zdraví pokračuje v mobilní odběrové jednotce bezplatné antigenní testování pro veřejnost. Od dnešního dne se pro pojištěnce ve veřejném zdravotním pojištění zkrátila lhůta k objednání z původních 5 dnů nově na 3 dny. V týdnu od 1. do 7. února se můžete nechat otestovat v pondělí, středu a pátek v rozmezí 11 až 14 hodin. Stanovené termíny se v následujících týdnech mohou lišit. Na odběr je zapotřebí se registrovat prostřednictvím aplikace https://odbery.kr-vysocina.cz/, prostřednictvím které můžete sledovat aktuálnost a dostupnost termínu.

S registrací k očkování pomáhá Centrální informační linka i Sociální služby města Velké Meziříčí

Centrální informační linka 1221 spuštěná Ministerstvem zdravotnictví České republiky poskytuje informace k registraci i k očkování samotnému. Nadále platí, že na webu registrace.mzcr.cz se mohou hlásit senioři starší 80 let. Zájemci si nyní mohou registrovat termín až ve chvíli, kdy na vybraném očkovacím místě budou vakcíny dostupné. O jejich dostupnosti budou informováni formou SMS.

Centrální informační linka 1221:

  • Po – Pá od 8.00 do 19.00 hodin
  • So – Ne od 9.00 do 16.30 hodin

Všem seniorům nad 80 let nabízí pomoc s registrací k očkování také Sociální služby města Velké Meziříčí. Volat můžete na níže uvedená čísla, kde si objednáte mobilní tým. Ten sociální služby vyšlou na vaši adresu. Je zapotřebí mít nachystaný občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny.

Pomoc s registrací naleznete na číslech:

  • 773 752 392
  • 773 752 394
  • 773 752 391
  • 603 967 714

V České republice nadále platí nejpřísnější 5. stupeň PES

Nouzový stav v České republice prozatím trvá do neděle 14. února. Apelujeme na občany, aby k sobě zůstali navzájem ohleduplní a řádně dodržovali nastavená vládní opatření v nejpřísnějším 5. stupni pohotovosti Protiepidemického systému České republiky.

Lucie Málková

 

Nahoru