Situace ve Velkém Meziříčí se zklidňuje, počty pozitivně testovaných pomalu klesají

IMG 20201012_104814Poslednímu jednání krizového štábu před Vánocemi předcházelo zasedání Bezpečnostní rady ORP Velké Meziříčí. Hlavním bodem programu bylo schválení aktualizace Krizového plánu ORP Velké Meziříčí a schválení návrhu plánu jednání a činnosti bezpečnostní rady v příštím kalendářním roce.

Poté členové krizového štábu navázali na jednání a v rámci pondělní pravidelné schůzky zhodnotili epidemickou situaci na Velkomeziříčsku. K pondělku (14. prosince) je aktuálně na celém území ORP Velké Meziříčí 184 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z čehož je 44 pozitivně testovaných z Velkého Meziříčí. Znovu se tak potvrzuje klesající tendence počtu nakažených na našem území.

„Jak nám již dnes naznačují hodnoty protiepidemického systému, lze předpokládat, že v tomto týdnu vláda přistoupí k opětovnému zpřísnění opatření. Nenechte si tím zkazit dobu adventu a užijte si vánoční svátky obklopeni svou blízkou rodinou. Chovejte se k sobě navzájem ohleduplně, odpočívejte a buďte na sebe opatrní," popřál všem starosta Alexandros Kaminaras. 

Kraj spustil registraci na antigenní testy pro veřejnost zdarma

Občané mohou registraci na antigenní test provést v aplikaci Kraje Vysočina pro odběry https://odbery.kr-vysocina.cz. Testy se provádí výtěrem z nosohltanu a výsledek je znám během 15 - 20 minut. V případě pozitivity je posouzeno zdravotnickým pracovníkem na odběrovém místě, zda bude následně nutné provést potvrzující PCR test. Od 18. 12. 2020 se mohou na antigenní testy registrovat všichni zdarma, a to jedenkrát za 5 dnů.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru