Počty nakažených klesají

1Během pravidelného pondělního zasedání členové Krizového štábu ORP zhodnotili vývoj situace a události minulého týdne. K pondělku (16. listopadu) je aktuálně na celém území ORP Velké Meziříčí 542 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z čehož je 159 pozitivně testovaných z Velkého Meziříčí. Oproti minulému týdnu se jedná opět o značný pokles počtu nakažených na našem území.

 

 

 

 

ü  Distribuce dezinfekce, pomoc seniorům - bezplatná služba sociálních služeb stále v provozu (tel.: 603 967 714 – Jana Jurková)

ü  Úřední hodiny městského úřadu (Po 8.00 - 13.00, St 12.00 - 17.00)

ü  Návrat žáků prvních a druhých ročníků do ZŠ - středa 18. listopadu

ü  Kontrola dodržování vládních opatření městskou policií

Více ze zasedání krizového štábu
----------------------------------------------------------

Sociální služby stále nabízejí bezplatnou službu pomoci seniorům a nemocným. Pomohou vám s nákupy, vyzvednutím léků i odvozem k lékaři. Telefonicky je také možné žádat o vydání dezinfekčních přípravků a roušek. Dnešním dnem také začíná v budovách sociálních služeb plošné testování všech klientů a zaměstnanců.

Od středy 18. listopadu se do školních lavic vrátí žáci prvních a druhých ročníků základních škol. Roušky budou muset mít děti po celou dobu výuky, ve třídách i ve společných prostorách, což neplatí pro speciální a mateřské školy. V provozu budou se stejnými pravidly také školní jídelny a družiny.

Strážníci městské policie znovu apelují na občany, aby nebrali na lehkou váhu dodržování vládních opatření a vyvarovali se pohybu ve skupinách či konzumace alkoholu na veřejnosti. Prozatím do 20. listopadu je stále zakázaný volný pohyb osob od 21:00 – 04:59 s výjimkou neodkladných cest, venčení psa a cest do zaměstnání.

Od 16. listopadu ministerstvo zdravotnictví na svém webu zveřejňuje nové rizikové skóre – Protiepidemický systém (PES). Jedná se o tabulku s pěti stupni rizika v bodové škále 0 až 100. 27 různých kategorií ukazuje odpovídající opatření - od ochrany nosu a úst až po pravidla pro školství či restaurace. Pokud koncem listopadu dojde k poklesu na úroveň čtyři, bude se moci scházet maximálně šest lidí, na svatbě bude povoleno až 20 lidí a noční vycházení bude zakázáno po 23. hodině.

Ministerstvo práce a sociálních věcí vydává zdarma elektronický časopis Povzbuzení, v němž nejen senioři, ale i jejich opatrovníci a ošetřující, rodinní příslušníci i přátelé najdou nejen slova naděje a útěchy, ale také spoustu zajímavostí, tipů, rad, aktivit, receptů. Pro jeho objednání se můžete přihlásit na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

pdfPES opatreni.pdf

pdfPovzbuzeni.pdf

Michaela Hudková, tisková mluvčí

letak omezení

Nahoru