Počet nakažených na Velkomeziříčsku klesá

4Členové Krizového štábu ORP Velké Meziříčí v rámci pravidelné pondělní schůzky zhodnotili vývoj situace uplynulých dní. K pondělku (9. listopadu) bylo aktuálně na celém území ORP Velké Meziříčí 714 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z čehož je 228 pozitivně testovaných z Velkého Meziříčí. Po více jak čtyřech týdnech statistiky počtu nakažených zaznamenaly oproti minulému týdnu značný pokles.

Distribuce dezinfekce, pomoc seniorům

Sociální služby stále nabízejí bezplatnou službu pomoci seniorům a nemocným. Pomohou vám s nákupy, vyzvednutím léků i odvozem k lékaři. Telefonicky je také možné žádat o vydání dezinfekčních přípravků a roušek.
603 967 714 – Jana Jurková
737 189 688 – Petra Mejzlíková
773 285 082 – Jana Doležalová

Na úřad pouze v neodkladných záležitostech (Po 8.00 – 13.00, St 12.00 – 17.00)

Opakovaně apelujeme na občany, aby městský úřad navštěvovali pouze v neodkladných záležitostech.
Dodržování platných opatření – nošení roušek na veřejnosti a ve vnitřních prostorách budov, zákaz vycházení od 21:00 do 04:59 hod.
-----------------------------------------------------------
Více ze zasedání krizového štábu

  • Všechny mateřské školy zřizované městem stále poskytují své služby, s výjimkou školky ve Lhotkách. Seznam škol určených k výkonu péče o děti ve věku od 3 do 10 let rozšířily Základní škola a mateřská škola Křižanov a Základní škola Velká Bíteš.
  • Městská policie, která disponuje plným stavem zaměstnanců, opakovaně upozorňuje občany na povinnost dodržování nošení roušky na zastávkách veřejné dopravy a zákazu požívání alkoholu na veřejných místech.
  • V minulém týdnu zaznamenaly vyšší koncentraci návštěv hřbitovy, na kterých si lidé připomínali Památku zesnulých. I v této nelehké době připomínáme všem občanům, že vládní nařízení platí jak pro samotný pohyb na hřbitově, tak i pro pohřby. Pohřby se nadále konat mohou, počet přítomných osob je ale omezen na 10.
  • V pondělí 9. listopadu zahájilo na Vysočině činnost nové odběrové místo na in-line dráze za zimním stadionem na Jungmannově ulici ve Žďáře nad Sázavou. Určeno je prozatím pouze pro indikované klienty s žádankou od lékaře nebo s doporučením hygieniků.
  • Nový web Covid Portál, který vláda v pilotní verzi spustila koncem minulého týdne, má za cíl občanům především usnadnit orientaci v protiepidemických opatřeních. Na stránkách tak lidé najdou shrnutí a vysvětlení aktuálních opatření stejně jako možností, co mohou v různých životních situacích dělat.

Aktuálně platná opatření
Nošení roušky:

  • uvnitř budov
  • venku (pokud nedodržuji vzdálenost 2 m)
  • v autě (pokud nejedu sám nebo s rodinou)

Zákaz vycházení od 21:00 do 04:59 hod.
Uzavření obchodů od 20:00 do 5:00, zákaz prodeje v neděli
Omezení trhů
Uzavření restaurací, zákaz pití alkoholu na veřejně přístupných místech
Uzavření kulturních a sportovních zařízení, fitness center, divadel, kin, muzeí či ZOO
Uzavření škol

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru