Krizový štáb zhodnotil současnou situaci

office-1516329Zasedání krizového štábu v pondělí 19. října proběhlo v rámci omezení počtu osob v jedné místnosti pomocí dálkového připojení většiny členů. Zástupci města a zástupci složek integrovaného záchranného systému zhodnotili vývoj situace.

V současnosti město disponuje dostatečným množstvím ochranných prostředků, které rozděluje dle potřeb – aktuálně nejčastěji do mateřských škol. Od dnešního dne došlo k uzavření mateřské školy ve Lhotkách, ale naopak se znovuotevřela Mateřská škola Sokolovská. Základní škola Oslavická (ZŠ Oslavická) zajišťuje péči o děti zaměstnanců klíčových složek pro zabezpečení zdravotní péče a bezpečnosti na našem území, což jsou zaměstnanci zdravotních a sociálních služeb, policisté aj. Nabízená služba oproti jaru vzbudila zájem a od zítřejšího dne přijdou na ZŠ Oslavickou první děti.

„Chci poděkovat všem, kteří nařízená opatření dodržují a vyzvat i ty ostatní – buďte ohleduplní, dbejte na restriktivní nařízení, protože pomohou nám všem k návratu do normálních životních kolejí," apeluje starosta města Alexandros Kaminaras.

Knihovna ve Velkém Meziříčí přechází také na okénkový provoz a slibuje možnost zapůjčení knih v pondělí, středu a pátek od 8 do 16:30. Sociální služby města Velké Meziříčí posílily stav dobrovolníků na nynějších 6, ale stále nabádají zájemce, aby se přihlásili. Dobrovolnictví není časově podmíněno, proto se může přihlásit s nabídkou pomoci kdokoli – i ten, který nabídne 2 hodiny svého času týdně, je důležitý.

V ORP Velké Meziříčí je aktuálně 606 pozitivních případů s onemocněním Covid-19 a 23 hospitalizací.

Zuzana Najtová

Nahoru