Krizový štáb jednal

radniceV pondělí 12. října zasedal Krizový štáb obce s rozšířenou působností Velké Meziříčí. Zástupci města a zástupci složek integrovaného záchranného systému zhodnotili vývoj situace.

Na trhu je zatím dostatek ochranných prostředků, město dodává dezinfekci a roušky do městských organizací, hasiči přivezli z Kraje Vysočina respirátory pro školské pracovníky, kterým je nyní město distribuuje. Ředitelka Sociálních služeb města Velké Meziříčí, Jana Jurková, informovala o úspěšné žádosti o dotaci na nákup ochranných prostředků, ze které nakoupila i 6 UV lamp, jež sterilizují prostory domů s pečovatelskou službou.

Složky integrovaného záchranného systému zatím fungují beze změn. Záchranáři se střídají tak, aby v případě výskytu nákazy zůstaly některé výjezdové skupiny akceschopné. Velká část dobrovolných hasičů z Křižanova byla od konce září v karanténě, jejich akceschopnost byla obnovena v pátek 9. října.

V současné chvíli jsou pozastavené všechny mimoškolní aktivity, to znamená, že Dóza přerušuje stejně jako základní umělecká škola svůj provoz. Mimo jiné se od 12. října dle usnesení vlády uzavírá také muzeum a svoji činnost omezuje Jupiter club. Ze školských zařízení je prozatím do pondělí 19. října uzavřená Mateřská škola Sokolovská a do odvolání také první stupeň Základní školy Sokolovská v Komenského ulici, obě z důvodu výskytu nemoci COVID-19 u zaměstnanců.

Městský úřad v reakci na vládní opatření omezil úřední hodiny pro veřejnost. Radnice bude přístupná, s platností prozatím do 25. října, v pondělí od 8 do 13 hodin a ve středu od 12 do 17 hodin. Přesto vyzýváme občany, aby pokud možno v co největší míře omezili návštěvy úřadu a volili telefonickou či e-mailovou komunikaci. V tuto chvíli se očekávají další avizovaná opatření, která mají vejít v platnost od středy 14. října 2020.

Zuzana Najtová

 

Nahoru