Bezpečnostní rada zhodnotila současnou situaci

TIC 2Ve čtvrtek 11. září se sešla Bezpečnostní rada ORP Velké Meziříčí, aby zhodnotila současnou epidemiologickou situaci. Přestože dle krajských hygieniků zatím není třeba přijímat další mimořádná opatření nad rámec celostátně platných, v případě Vysočiny nejde v tuto chvíli o komunitní přenos nemoci, je důležité nebrat platná nařízení na lehkou váhu a chovat se zodpovědně.

Od čtvrtka 10. září platí povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorách budov v celém Česku. Chránit si ústa a nos je v současnosti nutné při cestách hromadnou dopravou nebo návštěvách úřadů a zdravotnických a sociálních zařízení.

Všechny složky záchranného integrovaného systému pracují ve stejném režimu jako na jaře tohoto roku a dodržují přísná hygienická nařízení, včetně pravidelné dezinfekce prostor a veškerého vybavení. Dostatečnou zásobou dezinfekce i ochranných prostředků v současné době disponují také městské sociální služby, které mají pro své klienty návštěvy povolené pouze v odpoledních hodinách mimo budovu zařízení.

„Žádám všechny občany, aby používali zdravý selský rozum, chovali se ohleduplně a měli na paměti základní pravidlo 3R – ruce, roušky, rozestupy," apeluje na širokou veřejnost Alexandros Kaminaras, starosta města.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Kraj Vysočina ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí se sídlem v Jihlavě připravil informační leták se základními doporučeními pro občany, firmy, úřady i školy:

Letak covid zari

Nahoru