Zastupitelé zasednou v rouškách a s rozestupy

masks-5025491 1920První Zastupitelstvo města Velké Meziříčí od vyhlášení nouzového stavu proběhne v úterý 28. dubna od 15 hodin netradičně ve velkém sále Jupiter clubu.

Důvodem je zajištění bezpečnostní a hygienické ochrany nejenom třiadvaceti zastupitelů, ale i vedoucích odborů a dalších pracovníků podílejících se na průběhu jednání. Zasedací místnost bude upravena tak, aby zastupitelé seděli ve dvoumetrových rozestupech, samozřejmě v rouškách.

Aby byla zajištěna možnost účasti občanů dle pokynů Ministerstva vnitra, online přenos bude zároveň probíhat v koncertním sále Jupiter clubu, který bude vyhrazen pro veřejnost. Stejně jako zastupitelé, musí i veřejnost dodržovat povinné rozestupy a zakrýt si nos a ústa ústenkou či respirátorem. Díky audiovizuálnímu propojení místností budou moci občané pokládat dotazy či se zapojit do diskuze.

Online přenos jednání bude jako obvykle přístupný na webu města. „Prosím občany, aby opravdu pečlivě zvážili svoji osobní přítomnost na zastupitelstvu v zájmu ochrany svého zdraví a raději sledovali průběh zasedání z pohodlí svého domova," doplňuje tajemník úřadu Marek Švaříček.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru