Kam volat a kde hledat informace v době nouzového stavu v Kraji Vysočina?

kontaktyPřehled důležitých kontaktů, které můžete využít při řešení krizových situací či aktuálních problémů v době pandemie koronaviru.

 

 

 

 

  • COVID LINKA KRAJE VYSOČINA


tel.: 564 602 602
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Na této lince není přítomen lékař, ale tým proškolených operátorů, věnujících se řešení praktických situací, konzultují, interpretují nařízení, řeší dopad na běžné životní situace. Linka funguje každý den mezi 8. a 22. hodinou, a to včetně sobot a nedělí.

  • Odborná konzultace s lékařem


www.ulekare.cz/vysocina

Máte-li zdravotní problém, obraťte se prosím na lékaře prostřednictvím formuláře www.ulekare.cz/vysocina, kde vám do 6 hodin odpoví erudovaný lékař. Tuto konzultaci za vás platí Kraj Vysočina.

  • Krajské hygienická stanice se sídlem v Jihlavě

tel.: 567 564 551, 566 650 866
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pokud váš zdravotní stav vykazuje příznaky onemocnění koronavirem (teplota nad 38°C, kašel, případně zimnice a dechové potíže), a tyto vás neohrožují na životě, napište prosím e-mail s vaším jménem, příjmením, adresou, rodným číslem a telefonním číslem na uvedenou adresu. Pracovníci Krajské hygienické stanice vás budou kontaktovat.

  • Pomoc seniorům a nemocným ve Velkém Meziříčí


tel.: 603 967 714, 737189 688

Využijte bezplatné služby dobrovolníků, kteří vám nakoupí, donesou potraviny či roušky, vyzvednou léky, a to vše doručí přímo do vašich domácností.

  • Celorepubliková informační linka Ministerstva zdravotnictví ČR


tel.: 1212

Linku 112 využívejte jen v případě, že váš zdravotní stav vykazuje příznaky onemocnění koronavirem, to znamená teplota nad 38 stupňů, kašel, případně zimnice a dechové potíže

  • Web Ministerstva zdravotnictví ke koronaviru SARS-CoV-2

www.koronavirus.mzcr.cz.

Pro získání aktuálních informací doporučujeme sledovat webové stránky, na kterých veřejnost najde aktuální statistiky o laboratorních vyšetřeních, informace a opatření vydaná v souvislosti s koronavirem. Stránky jsou průběžně aktualizovány.

  • On-line právní poradna Frank Bold


www.frankbold.org

Víte, na co máte nárok a jaké máte povinnosti? Právní poradna Frank Bold nabízí své služby v době pandemie koronaviru zdarma. Poraďte se o právním dopadu koronaviru na vaše podnikání zdarma s právníky.

  • Linka důvěry STŘED

tel.: 775 223 311, 568 443 311
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Posláním Linky důvěry STŘED je prostřednictvím telefonického hovoru poskytovat pomoc lidem (především) z Vysočiny v obtížné životní situaci, kterou nemohou, či neumí zvládnout vlastními silami.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

 

Nahoru