Město vyzývá občany, aby nepodceňovali nošení ochranných rukavic

rouska a_rukaviceJedním z hlavních výstupů z dnešního jednání stálé pracovní skupiny Krizového štábu Velkého Meziříčí je apel na občany, kteří dostatečně nedodržují preventivní hygienická opatření, aby je dodržovali s ohledem na zdraví všech, a to primárně při nakupování ve velkých obchodních řetězcích.

Důležité je používání ochranných rukavic nejenom při výběru pečiva či ovoce a zeleniny, ale i při samotném výběru nákupního košíku u vstupu do obchodu.
„Je nesmírně důležité používat během celého nákupu jednorázové rukavice, které jsou ve většině obchodů lidem k dispozici. Prosím občany, aby opravdu pečlivě zvažovali návštěvy obchodních řetězců, ve kterých dochází ke shlukování velkého počtu lidí a lze jen obtížně udržovat bezpečnou dvoumetrovou vzdálenost," žádá starosta města Alexandros Kaminaras.

V současné době je pozitivní zprávou, že všichni pracovníci sociálních služeb, včetně dobrovolníků zajišťujících službu seniorům, mají ochranné roušky i pro své klienty. Roušky každý den rozváží i do přilehlých obcí v rámci správního obvodu Velkého Meziříčí. Tímto město děkuje všem solidárním lidem, kteří za první týden poskytli z vlastních zdrojů 2000 roušek. Současná potřeba dalších roušek osciluje okolo počtu 1500 kusů, proto stále vítáme pomoc všech, kteří chtějí přispět.

Díky spolupráci s Krajem Vysočina si od dnešního dne všichni zájemci mohou na sběrném místě v budově Obecníku zdarma vyzvedávat připravené látky, které slouží k domácí výrobě roušek. Také jsou zde přichystané k odběru zakladače šikmých proužků, které výrobu roušek usnadňují.

Od konce minulého týdne kontrolují strážníci městské policie dodržování vládních opatření, mezi která patří například uzavření provozoven či restaurací, povinnost nošení ochranných prostředků a dodržování vyčleněného času pro nákup pouze seniorům. Policisté také disponují zásobou roušek, které v ulicích rozdávají potřebným.

Děkujeme Vám všem, že neberete situaci na lehkou váhu a snažíte se pomáhat a chovat ohleduplně. Společně to zvládneme.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru