Veřejná doprava Vysočiny a městská doprava je zdarma

busNa Vysočině budou lidé jezdit od úterý zdarma regionálními autobusy v systému Veřejné dopravy Vysočiny. Vyplývá to z pondělního rozhodnutí krajského krizového štábu. Stejně tak mohou cestující zdarma využívat služby městské hromadné dopravy ve Velkém Meziříčí. Tento režim bude platit do 24. března.

 

Kraj Vysočina zavádí po pondělním zasedání krizového štábu další preventivní opatření, které má zabránit šíření nového koronaviru. Od úterý 17. března do 24. března je veškerá regionální autobusová doprava v systému Veřejné dopravy Vysočiny poskytována zdarma. Pokud se lidé rozhodnout cestovat autobusem, musí dodržovat stanovená pravidla. V opačném případě nebudou do autobusů vpuštěni.

„Cestující v autobusech musí nastoupit pouze středními nebo zadními dveřmi a musí cestovat pouze se zakrytými ústy a nosem, a to po celou dobu přepravy! Pokud nemá k dispozici zdravotnické roušky, musí využít například improvizovanou roušku, šátek, šálu nebo kapesník. Je totiž důležité chránit nejen sebe, ale i své okolí po celou dobu přepravy," upozornila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Ve stejném režimu od dnešního dne (úterý 17. března) funguje i městská hromadná doprava ve Velkém Meziříčí, která do odvolání jezdí podle prázdninových jízdních řádů.

Zdar 1 obrZdar 2

 

 

 

 

 

jpgUPOZORNĚNÍ – NÁSTUP/VÝSTUP POUZE DRUHÝMI DVEŘMI – V PLATNOSTI OD 17.3.2020

pdfUPOZORNĚNÍ – SEDADLA ZA ŘIDIČEM, ROUŠKY – V PLATNOSTI OD 18.3.2020

Michaela Hudková, tisková mluvčí

 

Nahoru