Mezinárodní fotbalový turnaj Velkomeziříčské přípravky

22. 6. 2012

Autor - Zdeněk Petr

Ve dnech 24. 5. – 29. 5. se Velkomeziřičská přípravka ročníku 2001 a 2002 zúčasnila 13. ročníku mezinárodního fotbalového turnaje v Marseille.

Společně se staršími žáky Jihlavy a mladšími žáky Velkého Meziříčí. Turnaj začal v sobotu 26. 5., kde všichni odehráli své základní skupiny. Po výsledcích 5:0, 3:0, 1:3, 1:0 postoupili naši kluci jako první Velkomeziřičský tým do Velkého finále, které se hrálo v pondělí 28. 5. To už po výsledkové stránce nebylo tak vydařené (0:3, 0:4, 2:1, 1:3). Tyto výsledky nás poslaly do boje o 7. místo, kde jsme se utkali s polským týmem. Zápas skončil 1:1, tak musely rozhodovat až pokutové kopy. Penalty dospěly až do sedmé série, kde se ukázalo, že náš severní soused měl pevnější nervy a zápas vyhrál pro své barvy.

Naši hráči obsadili na turnaji krásné 8. místo z dvaceti účastníků (Francie, Polska, České republiky, Rumunska a dalších). Kluci získali novou zkušenost, ale hlavně májí zážitek na celý život. Kdo se jen tak může pochlubit, že si zahrál fotbal ve Francii! Z našeho týmu se turnaje zúčasnili tyto chlapci: Horáček Libor, Benda Jakub, Kadlec Pavel, Chalupa Patrik, Vokurka David, Bačák Lukáš, Bibr Nikola, Pospíchal Jiří a Mička Martin.

Bc. Roman Invald

Autor.Zdeněk Veselý

Nahoru