Starosta Radovan Necid popřál Veronice Čamkové k úspěchu

camkova_veronika_u_starosty_SmallVelkomeziříčskou lyžařku Veroniku Čamkovou přijal na radnici starosta města Radovan Necid. Poblahopřál jí k jejímu výjimečnému úspěchu. Veronika totiž na Mistrovství ČR 2011 5.-6. března v Peci pod Sněžkou zvítězila v žákovské kategorii ve všech třech alpských disciplínách.

„Já to hodnotím jako jeden z největších úspěchů sportovců města v historii Velkého Meziříčí vůbec, zvlášť v lyžování. Nikdy se takovýhle výsledek nepodařil žádné starší žákyni v celé České republice - vyhrát během víkendu všechny tři disciplíny v alpském lyžování. Verči to samozřejmě přejeme a doufáme, že v tom nastoleném trendu bude pokračovat a že v budoucnu naše město zviditelní ještě víc,“ popřál Veronice Čamkové starosta Radovan Necid a dodal, že k tomu je samozřejmě nezbytná nezměrná píle a hlavně zdraví. Nesmí chybět ani přízeň celé rodiny, školy a také sponzorů, v jejichž příchod a pomoc starosta doufá, neboť lyžování je náročné co se času a také financí týká. „Samozřejmě bych chtěl poděkovat za město i trenérům, to znamená tatínkovi Veroniky, který ji vede od útlého věku, i kondičnímu trenérovi Ondreji Vokounovi. Bez nich by se ten úspěch těžko rodil,“ doplnil své přání R. Necid. Přitom nadnesl svoji vizi do budoucna, kdy Veronika možná jednou pojede svůj závod na olympiádě, možná už v Soči. Potom prý starosta s úspěchem prodá video malé čtyř nebo pětileté Veroniky, kterak jede na lyžích a táta ji povzbuzuje: Verčo neboj se a jeď!

Pro Veroniku Čamkovou zatím letošní sezona ještě neskončila. Čekají na ni další závody a povinnosti. Evidentně ji to ale neobtěžuje, naopak. Bylo na ní vidět, že lyžováním žije. A co na něm má nejraději? „Mě na tom nejvíc baví samozřejmě úspěchy. Ale pak taky když je krásné počasí, dobrý sníh a na sjezdovce není moc lidí – to mě moc baví jezdit volně a blbnout,“ popsala Veronika svoje odpočinkové lyžování. Obojí nechť jí dlouho vydrží.

Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Starosta Radovan Necid Veronice Čamkové poblahopřál za celé město a předal jí kytici tulipánů spolu s dárkem. Foto: Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Nahoru