Rodiče se dočkají dalších míst ve školkách

starosta web 024Pokud půjde vše hladce, otevře se ve Velkém Meziříčí k 1. září letošního roku 28 nových míst ve školce.

Rozhodlo o tom zastupitelstvo s tím, že pro nová místa pro předškoláky radnice adaptuje část prostor základní školy na Oslavické ulici.

"Zastupitelé jednoznačně upřednostnili nejefektivnější možnost, jak vyřešit situaci s dramatickým nedostatkem míst. Kromě toho, že prostory ve škole jsou vhodné k jednoduché přestavbě, je zde také dobrá možnost parkování pro rodiče a samozřejmě rozlehlá a pěkná zahrada pro děti," řekl starosta Radovan Necid s tím, že pro toto řešení byla drtivá většina zastupitelstva.

Ve Velkém Meziříčí se letos po zápisech do školky ukázalo, že se nedostává desítek míst. Objevilo se totiž nečekaně velké množství odkladů školní docházky a navíc školky o místa přišly i kvůli nové legislativě - školky administrativně zmenšily a stát nastavil jiná pravidla čerpání příspěvku na mateřské a možnosti umístění dětí do školek. Rodiče nepřijatých dětí se dostali do svízelné situace. Maminkám hrozilo, že nebudou moci nastoupit do zaměstnání a rodiny tak měly před sebou i finanční problémy.

"Vzhledem k tomu, že zastupitelé rozhodli i o financování přestavby, vypíšeme v co nejkratší době výběrová řízení na dodavatele a budeme tlačit na co nejkratší termíny. Naším cílem je otevřít 1. září. Je ovšem mimo naše možnosti ovlivnit případná zdržení z vnějších důvodů. Přesto si myslím, že září je reálné," uzavřel starosta

Nahoru