Holandští evangelíci se zajímali o provoz města

IMG 1128Způsoby komunikace městské samosprávy s občany, rozvoj města ve složité situaci hosp. krize nebo podnikání cizinců v českých městech.

To byla témata besedy starosty Velkého Meziříčí s farníky holanských evangelických církví z Baarnu. 

 

Osm hostů do Velkého Meziříčí přijelo na základě pozvání místního farního sboru Českobratrské církve evangelické. Vzájemné kontakty trvají již 22 let a Velkomeziříčští se s Holanďany každý rok schází na několik dní. Letos měli v programu také exkurzi v novém Domově pro seniory, výlet do Pelhřimova a na Křemešník. Besedy se starostou se kromě hostů a jejich českých přátel na pozvání starosty zúčastnili také Sjoerd Van den Berg a Hendrik Van der Tol, tedy Holanďané, kteří žijí a pracují v našem regionu.


"Taková setkání jsou pro radnici přínosná už proto, že slyšíme pohled na práci samospráv od obyvatel evropským měst. Proto každou takovou příležitost vítám, posunuje nás to dál," shrnul starosta Radovan Necid. „Téma letošního setkání farníků znělo „čas“ a byl mu věnován jeden debatní večer i nedělní bohoslužby. Oboustranně jsme se shodli, že jsme naše letité kontakty utužili a budeme v nich pokračovat. V příštím roce se role vymění, a my se vypravíme do Holandska,“ dodal Pavel Janošík, farář místní Českobratrské církve evangelické.

Nahoru