Velkomeziříčské školky se hýbaly

24. 5. 2023

0 tit_P1095410Ve čtvrtek 18. 5. proběhl sportovní den pro předškoláky pod názvem „Velkomeziříčské školky v pohybu". S nápadem uspořádat tuto akci přišly paní Věrka Bourková a paní Blanka Kadlíková. Ostatní kolegyně významným způsobem pomáhaly s přípravami a byly nápomocné i při její realizaci. Chci za čas, energii, nápady a tvořivé myšlenky, jež tomuto dni věnovaly velmi poděkovat. Chci poděkovat městu Velké Meziříčí za finanční podporu z grantového programu Zdravé město, a místním podnikatelům za finanční sponzorské dary a významnou pomoc při zajištění této akce. Velký dík patří našim fotbalistům za propůjčení fotbalového hřiště, poskytnutí zázemí a za pomoc při organizaci sportovního odpoledne.

P1095507Jelikož je pro nás všechny pohyb hodně důležitý a hýbeme se rádi, rozhodly jsme se touto netradiční sportovní formou oslavit výročí otevření všech školek. Sokolovská slaví v letošním kalendářním roce stejně jako školka Nad Plovárnou 45 roků své existence, a dále Mírová pětatřicítku. V loňském roce oslavila pětatřicetiny školka Sportovní a v příštím roce dosáhne padesátin školka Čechova.

Dětem tu byl dán prostor pro sportovní aktivity, kde měly možnost projevit své pohybové dovednosti pod vedením učitelek, asistentek a mladých fotbalistů z Velkého Meziříčí.

Nechyběly oblíbené doprovodné programy jako skákací atrakce, malování na obličej a minidiskotéka. Pro dospělé diváky byla k dispozici testovací auta Škoda Auto. Během celého sportovního odpoledne bylo zajištěno bohaté občerstvení.

Všichni jsme si užili den plný pohybu, zábavy, radosti a přátelské sportovní atmosféry, který po celou dobu moderoval Jirka Doležal.

Zdeňka Požárová,
ředitelka MŠ Velké Meziříčí

P1095532P1095534P1095549

Nahoru