Na modernizaci ZŠ Oslavická město ušetří

6. 2. 2024

P1068608Už brzy se naplno rozjede projekt vedoucí ke zlepšení kvality a dostupnosti vzdělávání na Základní škole Oslavická. Jako první přijdou na řadu samozřejmě stavební práce. Ty budou probíhat tak, aby minimálně narušily výuku.


Od 5. února probíhá příprava staveniště a o jarních prázdninách (od 12. února) se práce rozjedou v 1. etapě, která zahrnuje učebnu německého jazyka, učebnu chemie, kabinet chemie a kuchyni. Tato etapa skončí nejpozději 7. března.

Druhá etapa zahrnující učebnu fyziky, kabinet fyziky a sklad fyziky začne 25. března a nejvíc prací se odehraje během Velikonoc. Tato etapa skončí 18. dubna.

Na konci školního roku, 24. června, začne 3. etapa, která se bude týkat učebny anglického jazyka, učeben ICT, učebny a kabinet přírodopisu, učebny zeměpisu a WC v prvním podlaží. Třetí etapa skončí 25. července a pak už bude následovat vybavení učeben.

Město na tuto akci získalo dotaci ve výši cca 36 milionů korun. Celkové náklady měly přesáhnout částku 50 milionů korun. Ovšem už na stavebních pracích se podaří ušetřit. Původně na ně město počítalo s částkou zhruba 17 milionů korun, nakonec se podařilo vysoutěžit cenu něco málo pod 13,7 milionu korun.

-pch-

Nahoru