Velké Meziříčí a Vráble chtějí spolupracovat

22. 11. 2023

401598591 10224413475460202_4374124619462333316_nVelké Meziříčí hodlá navázat spolupráci se slovenským městem Vráble. Zástupci obou měst se tak domluvili během listopadové návštěvy, na kterou přijeli Velkomeziříčští spolu s krajským radním Janem Břížďalou. Chtějí si vyměňovat zkušenosti a realizovat společné projekty. Obě města se shodují na podobných prioritách, především na koncepci rozvoje, péči o veřejný prostor, realizaci staveb, kultuře a sportu.

„Jsem rád, že jsme zahájili diskuzi o možnosti vzniku partnerství se slovenským městem Vráble v Nitranském regionu. Pokud se na vzniku partnerství v příštím roce dohodneme, získá naše město vedle chorvatského Tisna a švédského Vansbro blízkého spojence i na Slovensku,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras. 

Po přijetí primátorem Viktorem Némethem na městském úřadě česká delegace navštívila místní gymnázium, Střední odbornou školu technickou a také Speciální základní internátní školu (Reedukační centrum). Druhý den byl věnován diskuzi o problematice správy města s vedoucími jednotlivých sekcí městského úřadu ve Vráblích. Vedení Velkého Meziříčí pozvalo zástupce města na reciproční návštěvu na jaře příštího roku.

V Česku jsou partnery Velkého Meziříčí Valašské Meziříčí a České Meziříčí. Nitranský samosprávný kraj je oficiálním partnerem Kraje Vysočina.

-mars-

Nahoru