Město prodalo první čtyři pozemky na Hliništích

15. 11. 2023

vlcsnap-2023-10-25-07h40m07s367První čtyři žadatelé z Velkého Meziříčí získali od města pozemek pro výstavbu rodinného domu v nové rezidenční lokalitě na Hliništích. Prodej proběhl dnes na jednání zastupitelstva města.

„Snažili jsme se nabídnout stavební pozemek v prvé řadě místním zájemcům. Abychom zvýšili jejich šanci získat jej, neinzerovali jsme zatím prodej v širším regionu. To uděláme až v další vlně. Kol bude několik, s tím jsme počítali od začátku,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

Zájemců o stavební pozemek na Hliništích bylo víc než čtyřicet. Jistotu ve výši 300 000 korun nakonec složilo pět žadatelů. „Někteří například chtěli koupit pozemek pro svoje děti, ale tak by nesplnili podmínku do pěti let postavit dům,“ vysvětlil starosta jeden z důvodů, proč si žádost rozmysleli. 

Město nakonec prodalo pozemky čtyři, protože jeden z pěti žadatelů, kteří jistotu složili, se na jednání zastupitelstva nedostavil. Ze hry o pozemek tak vypadl.

Zájemci získali stavební pozemek za pevnou cenu. Los jim přidělil první volný pozemek dle pořadí jejich priority. Do 30 dnů od dnešního jednání zastupitelstva dojde k podpisu kupní smlouvy, do 60 dnů musí být pozemek zaplacen. Nový majitel je povinen do 30 měsíců zajistit projektovou dokumentaci, do 5 let postavit dům a po jeho kolaudaci se v něm přihlásit k trvalému pobytu na nejméně deset let.

Martina Strnadová

Nahoru