Velké Meziříčí je potřetí šampionem

14. 11. 2023

IMG 8712_Velké Meziříčí je třetím rokem šampionem Zdravých měst, obcí a regionů České republiky. Ocenění převzal starosta Alexandros Kaminaras v sále Parlamentu České republiky v pondělí 13. listopadu.

Členem asociace Národní sítě Zdravých měst ČR je Velké Meziříčí od roku 2005. Pět let patřilo mezi začátečníky, jedenáct let mezi pokročilé a poslední tři roky je šampionem. Ocenění získalo za aktivní zapojování veřejnosti, strategické plánování, udržitelný rozvoj a zdraví.

„Takové nezávislé hodnocení našeho města zvenčí je pro mě potvrzením, že to v rámci českého kontextu děláme dobře. Naše pracovní postupy při řízení samosprávy stojí na všech třech pilířích udržitelného rozvoje – environmentálním, ekonomickém a sociálním. V tom chceme i nadále pokračovat,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

 

Velké Meziříčí tak patří mezi ty, kteří nejvyšší pozici obhajují opakovaně. Vedle našeho města to jsou Kraj Vysočina, města Brno, Jihlava, Chrudim, Kopřivnice, Litoměřice, Rožnov pod Radhoštěm, Praha 10 a 12 a také obec Bory. Nováčky mezi šampiony jsou Dačice, Jilemnice a Týnec nad Sázavou.

 

Martina Strnadová

Nahoru