Město výrazně zkvalitňuje správu věcí veřejných, potvrdil audit

8. 11. 2023

P1129450Město Velké Meziříčí za poslední tři roky výrazně zkvalitnilo správu věcí veřejných, strategické plánování i zapojování veřejnosti, a zvyšuje tak kvalitu života ve všech směrech. Potvrdil to audit udržitelného rozvoje Místní Agendy 21, státního programu pro podporu udržitelného rozvoje obcí a regionů, který garantuje Ministerstvo životního prostředí.

Vedení města a pracovníci městského úřadu dnes v Jupiter clubu před členy pracovní skupiny MA21 a expertního týmu po třech letech obhájili audit udržitelného rozvoje Místní Agendy 21 v kategorii B. Komise hodnotila profesionalitu celého úřadu s důrazem na udržitelnost, koncepční rozvoj města, férovost a Velkému Meziříčí doporučila ucházet se pro příště o kategorii nejvyšší, tedy A. „Děkuji zaměstnancům jednotlivých odborů městského úřadu za profesionální přístup a řádné plnění dílčích úkolů. Ukazuje se, že dlouhodobá koncepční práce na vysoké úrovni nese své plody. Velké Meziříčí dle auditu postoupilo za uplynulé tři roky velkým krokem vpřed," uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

Martina Strnadová

Místní Agenda 21 (MA21) představuje nástroj pro zavádění udržitelného rozvoje na místní a regionální úrovni. Místní Agenda 21 je proces, který prostřednictvím zkvalitňování správy věcí veřejných, strategického plánování a řízení a zapojování veřejnosti zvyšuje kvalitu života ve všech jeho aspektech.

Nahoru