Město se mění: Rekonstrukce letního koupaliště a novostavba krytého bazénu

23. 11. 2023

bazen2 webNaše oblíbené koupaliště u Balinky už celkovou opravu potřebuje. Protože leží na skvělém místě, z města se sem dá snadno dojít pěšky a lze zde i dobře parkovat, bylo úplně logické, že sem město umístilo i budoucí stavbu krytého bazénu.

Návrh je velmi chytře vymyšlený. Akce se dá totiž udělat postupně - podle toho, až na jednotlivé kroky budou třeba peníze v městské pokladně.

První etapou je nezbytná úprava současného koupaliště. Celkovou opravou projdou velký i dětský bazén, venkovní zázemí včetně vstupu a občerstvení. Město upraví i celý areál včetně zeleně. Koupaliště tak vlastně bude zbrusu nové.

Ve druhé etapě přibude novostavba haly krytého bazénu a jeho příslušenství. Ve třetí etapě projekt počítá se zážitkovým bazénem, který doplní letní koupaliště, a ve čtvrté etapě může do areálu přibýt ještě wellness.

Návrh je velmi promyšlený i po provozní stránce. Nejenom, že využívá všeho, co už na našem koupališti máme, ale hlavně se zaměřuje na to, aby samotný provoz koupaliště nebyl příliš náročný na peníze. Také podoba stavby je velmi zdařilá a citlivě začleňuje nové koupaliště s krytým bazénem do přírody okolí Balinky na okraji města.

Petros Martakidis

 

Seriál Město se mění představuje jedenáct velkých i malých změn ve Velkém Meziříčí, jedenáct atraktivních investičních záměrů města, jedenáct staveb s viditelným účinkem.

Některé z projektů jsou již v procesu, jiné brzy budou anebo jejich čas přijde ve chvíli příhodnějších dotačních příležitostí a finančních možností města. Všechny jsou však realistické a mají šanci na uskutečnění.

Nahoru