Město se mění: Rekonstrukce a přístavba městské knihovny

27. 10. 2023

Vizualizace Velkomeziříčské_knihovny_zpracovalo_sdružení_UYO_architekti_webNaše městská knihovna sídlí v bývalé školce. Budova byla sice upravena pro potřeby knihovny, ale už dávno přestala jejím potřebám stačit.

 Celková rekonstrukce a hlavně přístavba domu umožní nejenom pohodlnější provoz pro více čtenářů, ale i jednodušší zacházení se samotnými knihami. Budova se rozšíří do zahrady, a vznikne tak víc místa pro čtenáře. Přibude také multifunkční malý sál pro akce, které už dnes knihovna pořádá – čtení, programy pro školáky či malá divadla.

Úpravou projde také zahrada, kde vznikne další prostor pro veřejná setkávání, a v neposlední řadě dostane celá knihovna nový kabát – vzhled. Naše knihovna zkrátka bude hezčí, větší a pohodlnější. Už proto, že dávno není pouze místem půjčování knih, ale skutečným komunitním centrem, tedy místem setkávání.

Petros Martakidis

Seriál Město se mění představuje jedenáct velkých i malých změn ve Velkém Meziříčí, jedenáct atraktivních investičních záměrů města, jedenáct staveb s viditelným účinkem.

Některé z projektů jsou již v procesu, jiné brzy budou anebo jejich čas přijde ve chvíli příhodnějších dotačních příležitostí a finančních možností města. Všechny jsou však realistické a mají šanci na uskutečnění.

Nahoru