Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (510)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Flash je hoodně neortodoxní superhrdinovka, která se svým dějem vymyká standardům a která je svým průběhem tak strašně nepředvídatelná, až si mě díky tomu získala a já jsem spokojen! Flash se díky své schopnosti běžet rychleji než světlo vrátí zpět v čase kvůli záchraně matky, ale jak už to tak bývá, vše se pokazí a dostane se do světa, ve kterém se teda dějou věci. Většina superhrdinů neexistuje, Batmanem je Michael Keaton (nostalgie!!), lítá nám tady Superwoman a k tomu přibude nový Flash ze současnosti dané linie. Na jednu stranu jsem zpočátku remcal, že se ani DC nevyhne paralelnímu multiverse nápadu, ale ve výsledku si s tímhle pohrál velmi dobře a tolik nápadů, postav, cameí a změn, které ukázal, mě dostalo. První polovina filmu jede čistě v komediální stránce a až ve druhé dostaneme záporáka, akci a nečekaně poutavě rozehraný multiverse a vše v něm, až do finálního záběru, který naznačuje, že v pokračování ještě bude na co koukat. Nápad “procházení zdí” a vracení v čase jsou fajn ozvláštnění tak “basic” postavy jako je Flash a ukazují, že je to postava pro DC verse daleko důležitější, než původně vypadala a když připočítám i odhalení backgroundu, jak a kdy dostal své schopnosti, máme tady dalšího plnohodnotného superhero, kterého chci na plátně ještě určitě vidět! No ve výsledku úplně dostatečně uspokojivá popcornovka, u které si nejsem jistý, proč ji všichni takhle hejtí. Jo a cameo Nicolase Cage a George Clooneyho je absolutní top! Na režiséra tří hororových celovečeráků rozhodně kvalitní prvotina v žánru! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BARRY, TY JIZVY, CO MÁME, Z NÁS DĚLAJÍ TY, KÝM JSME. NEMÁME SE VRACET A NAPRAVOVAT JE. NEPROŽÍVEJ SVOU MINULOST. ŽIJ SVŮJ ŽIVOT“…  „Back to the Future“ pro mladý. Takovej komiks, kde nejlepší postavou je Batman. Ať už s ksichtem Afflecka nebo (a pro některý z nás spíš… ) Keatona. Hlavně kvůli němu si na Flashe vždycky vzpomenu. Chyběl mně humor, protože to zábavný byla většinou spíš parodie. Jako jo, dalo se to, ale …     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tvůrci potvrdili, že se inspirovali filmem „Návrat do budoucnosti“. 2.) Jen pro připomenutí - Michael Keaton ztvárnil Batmana 2x. V letech 1989 a 1992 v režii Tima Burtona. George Clooney v roce 1997. Jeho Batman (a Robin) se ovšem nemá čím chlubit… 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mě ty komiksovky přestávají bavit, pokud to však není Erkovéj nářez ve stylu Suicide Squad a Deadpoola, ale tohle je jen další z řady průměrných originů, kde potěší pár starých postav ( Keaton, Shannon), ale jinak mě to příliš nestrhlo. Humor mi nesednul, akce  mi sedly jen dvě ( úvodní slow motion scéna s miminama je zábavná) a samotné finále je taky slušné, to mezitím však příliš nestrhne a plyne tak nějak bez většího zaujetí, avšak je to o něco zábavnější než třeba Doctor Strange. Multiverse je tu podán překvapivě přehledněji než v Marvelu. Jako jednohubka je Flash v pohodě, ale nic k čemu bych se vracel. 6/10. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Flash měl být dalším z úspěšných zářezů DC, který ale přišel v tu nejnevhodnější dobu. Tak zaprvé: Ezra Miller se ukázal jako mentálně nestabilní člověk (jeho eskapády jsou dost provařené) a studio rozhodně nemělo daleko k tomu, aby ho v roli nenahradilo jiným hercem. A neudělali to určitě proto, že by museli přetáčet celý film, což by se jim ošklivě prodražilo. Za druhé: Dlouho před uvedením Flashe do kin DC oznámilo kompletní restart vesmíru s novými herci v rolích oblíbených? superhrdinů. Tudíž diváci měli pramálo důvodů jít na Flashe do kina, protože v podstatě už nezáleží na tom, co se stane v tomhle vesmíru (stejný problém má vlastně i dvojka Aquamana). V posledních pár letech je navíc patrné, že diváci jsou dost unavení superhrdiny, kteří se na ně valí ze všech stran. Flash by tak musel přijít s něčím opravdu výjimečným, což se nestalo. Vlastně nám jen představil koncept mnoho-DC-vesmíru a ukázal, že Barry dokáže běhat tak rychle, že si může hrát s časem. Po příběhové stránce není o co stát. Barry se vrátí v čase, aby zachránil svou matku, přičemž samozřejmě potká sám sebe a jiné známé postavy. Nevím, jak diváci, ale mě už vyloženě vytáčí snaha Hollywoodu se za každou cenu vracet ke starým známým postavám jen pro to, aby nalákal víc diváků do kina. V předchozích filmech jsem hodně slýchal stížnosti na Barryho a jeho styl humoru, který mi vůbec nevadil. No tady je to právě naopak. Jeho neustálé žvanění o jídle a stěžování si na všechno a všechny mi šlo na nervy (za spoustu dialogů by se styděl i céčkový italský brak). Ono celkově humor v tomhle filmu je dosti... dětinský. Při zpětném zamyšlení jsem si uvědomil, že Ezra Miller se snažil hrát s takovou vervou, že působil totálně nepřirozeně. Ještě že nám DC naservírovalo uspokojivou dávku humoru v podobě CGI na úrovni roku 2000, jinak bych se unudil k smrti. Paradoxně nejlepší je Michael Keaton v roli Batmana, který neztratil nic ze svého šarmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nečkal som, že ma to bude až tak baviť. Mám veľmi rád Snyderovú trilógiu (MoS, BvS, ZSJL), prvú Wonder Woman, Ayerov Suicide Squad a aj Aquamana, no zvyšne filmy zo série za opakované pozretie moc nestoja. Obzvlášť tie posledné a tak som čakal od Flasha podobne zlý výsledok. No prekvapivo som si niekedy pred koncom uvedomil, že sa vlastne ani na chvíľku nenudím. The Flash sa vlastne ani nerozbieha, ale začína už rozbehnutý a behá až do konca. Hneď na úvod dostaneme lahôdkovú dvojitú porciu akcie v Gothame. Potom sa už rozbehne príbeh, ktorý nás posunie do alternatívnej reality, kde Batman nie je Batman, Superman nie je Superman a kde Flash nie je Flash. Príbeh je vynikajúci a veľmi ma bavila každá kapitola (dve porcie Barryho, hľadanie cesty von, pomoc od Batmana, záchrana matky) a aj to ako to skončilo. No najväčším plusom je réžia Andyho Muschiettiho, ktorý ma na hranie obrovsky arzenál a vôbec sa ho nebál využiť (úvodná akcia s Batfleckom, absolútne štýlový návrat Keatonovho Batmana, drsná Supergirl, štýlová akcia, ktorej nechýbajú dobre nápady a aj ten humor je výborne načasovaní a nie trápny). Tak isto potešilo zapojenie do širšieho sveta DC a tak odkazy na predošlé filmy, či cameo roličky nechýbajú. S predošlých filmov nebolo úplne jasné ako Flash získal svoje schopnosti (jasné fanúšikovia to vedia), no aj nedotknutý divák komiksovou predlohou na tuto otázku tento krát dostane odpoveď. Veľké plus sú aj zvukové efekty a hudba Benjamina Wallfischa, ktorý do vlastnej hudby ešte aj kombinuje prvky s predošlých dielov. Spomenul som, že film funguje bezchybne v akcii, v príbehu a aj v tých vtipných scénach, no Muschietti (okrem vlastnej cameo roličky) zvládne aj emócie (Ezra Miller podáva asi najlepší výkon v jeho kariére!) a celý film funguje hlavne vďaka príbehu, ktorý je postavený na záchrane rodičov. Najväčšie mínus je nevýrazný vzťah Iris a Barryho a hlavne vizuálne efekty, ktoré miestami nevyzerali najlepšie, ale to je pre mňa len drobný škrabanček na filmovom kotúči. Veľká spokojnosť, chcem dvojku od Andyho! P.S.: za titulkami vás čaká jedna vydarená scéna. 90% - 5* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Jeffrey Dean Morgan vtipkoval o Michaelu Keatonovi, že mu ukradl roli Batmana v tomto filmu, a to kvůli tomu, že film adaptuje komiks „Flashpoint“, ve kterém je Batman Thomas Wayne, kterého právě v DCEU světě hraje Jeffrey. (wesi96)
  • Film sa natáčal v štúdiách Londýn, Stamford, Waltham Cross a Warner Bros. v Leavesdene (Anglicko, Veľká Británia), ako aj v Edinburghu a Glasgowe (Škótsko, Veľká Británia). (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama