Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (477)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu jsem zase jednou dostal chuť podívat se na to kam až pokročily digitální technologie. V předchozím dílu to bylo docela slušné a nezábavnost tak částečně nahrazovaly padající mrakodrapy a auta létající po dálnicích pod údery Žlababy. Ze začátku tohohle filmu mi to bavilo a přišlo mi to dokonce vtipné. Jenže pak to začne být jen popcornová ptákovina pro multiplexy. A dokonce na ty žlababy ani moc nedojde, ale nechci spoilerovat. Dávám tedy za 2 šroubky. * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Del Toro nakrútil film pre deti každého veku, DeKnight pre chlapcov okolo desiateho roku. Čiže film sa najlepšie pozerá v sobotu ráno, kedy by mal byť v budúcnosti v televízii aj vysielaný. Ale zase triky sú fajn, tempo solídne, akcia slušná, dialógy už dementnejšie byť nemohli a herecké výkony zodpovedajú tým dialógom. Takže ak sa dokážete takýmto spôsobom nastaviť, prečo nie, Povstanie pobaví. Scenár sa snaží celú vec "zašmodrchať", čo sa celkom darí, výsledkom ale je, že kaidžu sa objavia na scéne až v záverečnom fajte. Že klaďasi búrajú mrakodrapy s ľuďmi (o evakuácii nikto nehovoril), je samo sebou. A že sa na celú záhadu návštevy mimozemšťanov došlo až teraz, lebo teenager predniesol nejakú múdrosť, detto. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednotka ešte trochu dokázala pobaviť, najmä oči pri vypnutom mozgu, no ale toto... jasný úpadok. Prečo musia vždy všetko zachraňovať pubertálne decká? Už som podobných filmov presýtený. Jediné čo trocha potešilo bola vizuálna stránka, aj keď tých Kaidžu súbojov tam mohlo byť viac, nielen na konci. Slabší priemer. 55/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po relatívne schopnom prvom filme som bol zvedavý, kam sa to v pokračovaní posunie. A jednoznačne môžem povedať, že toto je jednoznačne veľký krok späť. Ak by som to mal správne ohodnotiť, tak tento film mám je podľa mňa ako keby ste dali dokopy "Power Rangers", "Iron Man 2" a "Independence Day: Resurgence". Postavy nie sú veľmi zaujímavé a je jednoznačné, že John Boyega a Cailee Spaeny. Obaja sú dobrí, no čo sa týka postáv, tak mám pocit, že práve Amara je najlepšie vyprofilovaná, najzaujímavejšia a dáva tomu asi najviac charakteru. Ostatné ma vôbec nejako nebralo. Charlie Day je ťažko stráviteľný a tak prehnane komický, až to absolútne nefunguje. Dejová línia mi strašne pripomína veci, ktoré sme už videli aj v minulosti a okrem toho záverečné sekundy, kde nám hovoria, že bude sequel je totálne presne to isté, čo sme mali naposledy v "Indipendence Day: Resurgence." Nebralo ma to tam a ani tu. Popravde z toho filmu si tento sequel vzal asi úplne najviac. A je cítiť tú mieru nekvality. Osobne film neoporúčam. Jeho tón mi vadil, postavy ma nebrali a príbeh je zlepenec elementov, ktoré sme videli miliónkrát. A Kaiju megazord to skutočne zabil. Ešteže sa aj Jaegeri nezmenili na obrovský megazord. To by už bola úplná kravina. Hodnotenie: D+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na film nešel do kina. První díl se mi před 5 lety ještě líbil, u dvojky jsem docela trpěl a nezaujalo mě na ní vůbec nic. Hodina a půl konverzační nudy, aby se to na konci mohlo 20 minut řezat mi přišlo únavné natolik, že nevím která z těch dvou částí se mi líbila více. Herecky obyčejné, efekty ujdou, ale nic, co by mě posadilo na zadek, záporák je ňouma a chybí filmu i humor, tak moc nevím, z čeho bych měl skákat radostí. Zřejmě jsem z těchhle ptákovin vyrostl. O chlup však lepší než poslední Transformers.45% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Del Toro spolu s Travisem Beachamem pracovali na scénáři ještě před tím, než pokračování odsouhlasilo samotné studio Warner Bros., které s dalším dílem váhalo. (PauloZ)
  • Kaiju Insurrector, kterého můžeme vidět ve vzpomínkové sekvenci Amary Namani (Cailee Spaeny) a jehož kostra je viditelná v pozadí během plážové scény na začátku filmu, byl nakonec poražen dvojicí Jaegerů, z nichž jeden, Striker Eureka, se objevil v prvním díle. Tento fakt a mnohé další ze života mladé Amary se můžeme dočíst ve volně dostupném šestidílném webkomiksu „Pacific Rim: Amara“. (Israha)
  • Bracer Phoenix je druhý Jaeger, který má tři piloty. První byl Crimson Typhoon z Pacific Rim (2013). (Sethlans)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama