Starosta města informuje o aktuálním dění ve městě

29. 8. 2022

P1650533Starosta města Alexandros Kaminaras informuje o nadcházejících kulturních událostech a aktuálních investičních projektech města.

Kulturní akce lákají (00:30 – 02:33)

Zítra (v úterý 30. srpna) se v Jupiter clubu představí studie rekonstrukce náměstí, poté se vybere projektant a projekční práce mohou směle pokračovat.

Během následujících víkendů můžete navštívit hned několik opravdu zajímavých akcí.

Historické slavnosti připomenou Lacka z Kravař
Velkomeziříčský zámek se první zářijový víkend přenese do doby Lacka z Kravař, který v roce 1408 udělil městu plná městská práva. Těšit se můžete na tradiční bojovou šarvátku v zámeckém parku, dobovou módní přehlídku, vojenské ležení nebo lukostřelecký turnaj, kterého se můžete přímo účastnit. Historické slavnosti se konají obě víkendové odpoledne (3. a 4. září).

Posnídejte na zahradě Husova domu
Podporujeme Férovou zahradní slavnost pořádanou Zdravým městem Velké Meziříčí ve spolupráci s místním evangelickým sborem. Akce se uskuteční v neděli 4. září od 10 do 16 hodin na zahradě Husova domu ve Velkém Meziříčí. Fair trade nebo-li spravedlivý obchod má za cíl podporovat lokální pěstitele a výrobce. U příležitosti Férové snídaně se také otevře živoucí zahrada, na kterou v jarních měsících přispělo zastupitelstvo města jednorázovým finančním darem. Peníze se využily na zřízení dřevěného pódia umístěného pod třešní ve farní zahradě, na kterém u této příležitosti zahraje Martin Sedlák a Jenda Novák rock'n'roll-blues.

Zdravé město zve
Září patří tradičně akcím Zdravého města, proto vás zveme na náměstí 6. září na Den pro zdraví a 8. září na Den záchranářů.

Káva od srdce
Podpořte návštěvou kavárny či čajovny dobročinnou skautskou sbírku Káva od srdce. V datu od 9. do 11. září můžete přispět na osudem zkoušeného Honzíka. Podělte se o dobro ve farním sále na náměstí.

Loutky VM slaví
Loutkoherecký soubor slaví 70 let od svého založení a vy můžete slavit s ním. V sobotu 10. a neděli 11. září si vedoucí loutkohereckého souboru, Kateřina Maloušková, se svým týmem připravila bohatý program.

Otevřená věž bude už jen pár dní
Do 11. září můžete také navštívit věž kostela svatého Mikuláše. Letos na Vás čekají novinky například v podobě grafiky.

Probíhající investiční akce (02:34 – 03:40)

  • Dům pro seniory již získává svoji podobu a na začátku roku 2023 se do něj budou stěhovat první obyvatelé.
  • Stavební pozemky na Hliništích budou zasíťované v roce 2023. Již 19. září se pozemky předávají zhotoviteli.
  • V ulici Ve Vilách je shodný termín, 19. září, pro předání ulice zhotoviteli, tudíž i tam se začne s plánovanou rekonstrukcí.
  • Žáci Základní školy Oslavická si mohou v novém školním roce všimnout při vstupu obnovené fasády a moderních šatních skříní.
  • Ulice Vrchovecká se otevírá ve čtvrtek 1. září, jak jsme dohodli se stavbyvedoucím.
  • Výstavba parkour, pumptrack a fitness hřiště probíhá, hotovo bude v polovině září. Vidět, kromě základové desky a zemních prací, můžete betonové pilíře a kaskádu pro parkouristy.

Zuzana Najtová

 

Nahoru