Starosta města informuje nejen o uzavření ulice Třebíčská

7. 6. 2021

starosta12Starosta města Velké Meziříčí, Alexandros Kaminaras, komentuje aktuální dění ve městě.

Blíží se rekonstrukce mostu v ulici Třebíčská (0:22 – 1:21)
Do konce letošního roku čeká město několik dopravních uzavírek. Nejvýznamnější dopravní omezení vznikne v důsledku rekonstrukce mostu v ulici Třebíčská. Most je v havarijním stavu a jeho oprava potrvá přibližně čtyři měsíce. Její zahájení plánuje zhotovitel od 29. června 2021.

Děkujeme za Vaše pochopení a trpělivost při nastalých komplikacích v místní dopravě.

Koupaliště Palouky se brzy otevře pro veřejnost (1:22 – 2:51)
Městské koupaliště je připraveno na letní sezónu. V důsledku rostoucích teplot se brzy zpřístupní veřejnosti. Návštěvníky čekají novinky v podobě zesíleného internetového připojení a nového občerstvení ve formě foodtrucku.

Aktuální situaci v souvislosti s provozem koupaliště můžete sledovat prostřednictvím nových webových stránek www.sportovistevm.cz.

Při dopravních nehodách na dálnici D1 dochází k průjezdu kamionů městem (2:52 – 3:16)
Často se setkáváme se situací, kdy kamiony projíždí centrem našeho města, a to i přes zákazové dopravní značení. Děje se tak převážně v důsledku nehodovosti na dálnici D1. V případě nehody je dopravní situace řízená dopravní policií, která svede automobily na objízdnou trasu přes Velké Meziříčí. V takovou chvíli je pokyn policie nadřazen dopravnímu značení a kamiony tak můžou do našeho města vjíždět.

Ve čtvrtek 10. června se bude opět očkovat (3:17 – 3:32)
Pátým očkovacím dnem je čtvrtek 10. června. Očkovací centrum v Jupiter clubu obslouží dalších 480 klientů. Od pátku 4. června se k vakcinaci mohou hlásit lidé nad 16 let.

Kultura ve městě postupně ožívá (3:33 – 4:10)
Postupné rozvolňování vládních restrikcí nám umožňuje opět se potkávat v rámci pořádání nejrůznějších kulturních akcí. První veřejnou akcí na náměstí, která zahájí Velkomeziříčské kulturní léto 2021 bude koncert Základní umělecké školy Velké Meziříčí, a to v neděli 20. června od 16 hodin. O dalších nadcházejících akcích vás budeme průběžně informovat. Navštívit můžete také webové stránky kulturního zařízení Jupiter club na webovém portálu www.jupiterclub.cz.

Lucie Málková

Nahoru