30. 11. 2014 Rozsvícení adventních světýlek

svetylka 2014V neděli 30. listopadu se i přes nepříjemné vlezlé sychravé počasí zaplnilo náměstí k události rozsvícení vánoční výzdoby města.

Podvečernímu programu předcházela moc milá pohádka v 10 hodin v kinosále od Divadla Scéna ze Zlína. Veverky Zubka a Drápek neznají vánoce. Jednoho dne, přímo na den Štědrý se dostanou do člověčího doupěte. Vydají se na cestu po vánočním stromečku až přímo ke koruně, kde na ně čeká vánoční hvězda. Avšak cesta na vrchol není jednoduchá. Během svého putování poznávají, že vánoce pro každého znamenají úplně něco jiného. Krásná vánoční pohádka byla plná zábavy, překvapení, vánočních zvyků a koled.

Od 16. 45 začal hlavní program na náměstí. Na úvod zazpívala nová meziříčská skupina Like Busters, která byla založena 20. června letošního roku a tvoří ji Ondřej Brejška, Michal Zezula, Richard Tichý, Tomáš Krpálek, Tomáš Kozina a Roman Kučera. Skupina věří tomu, že tlačítko "Like" na facebooku má kouzelnou moc. LikeBusters - facebook - youtube.

O úvod do adventní doby a tradic pro všechny přítomné se postarali členové divadelního uskupení Studna. Poté již ředitel Jupiter clubu Milan Dufek pozval na pódium starostu města Radovana Necida a místostarostu Josefa Komínka, aby také oni občanům vyjevili své vánoční přání. Magický okamžik úplného setmění se přiblížil se 17. hodinou. Na odpočítávání se celé náměstí včetně nových ozdob na vánočním stromě rozzářili. Svou chvilku měl programu i křest zbrusu nové knihy o velkomeziříčských mostech z pera historičky muzea Marie Ripperové, která knihu spolu se starostou pokřtila. Ve vestibulu radnice na informačním centru byla kniha za 240 korun k zakoupení a autorka o malý kousek vedle vepisovala do knihy osobní věnování.

Další program už měli lidé na náměstí ve vlastní režii, k vypouštění lampionů štěstí jim příjemně hrála z podia skupina Like Busters. V předsálí kina dva andělé přijímali od dětí vánoční přání do košíčku pro Ježíška. V 17:45 začal v kině francouzský romaticko-fantastický film Kráska a zvíře.

Autor: připravila redakce NovinyVM.cz

Fotogalerie a videa zde.

Nahoru