1. 12. 2013 Meziříčské náměstí rozzářila světýlka

adventNa první adventní neděli 1. prosince byla slavnostně rozsvícena vánoční výzdoba na náměstí, vánoční strom, ozdobené lípy a svíticí vločky na Novosadech. Konala se tradiční akce Adventní světýlka.

Stále větší a větší oblibě se těší tradiční rozsvěcení vánoční výzdoby na náměstí ve Velkém Meziříčí. Od radnice až ke kostelu zaplněné náměstí pozorně sledovalo program přichystaným Jupiter clubem. Na úvod všechny pozdravili a krásné vánoce popřáli moderátor večera Milan Dufek a starosta města Radovan Necid. O krásnou uchu lahodící hudbu se tentokrát postaralo seskupení Pavana v čele s Pavlou Kamanovou. Přesně v 16:50 nastal ten správný čas. Celé náměstí setmělo a na společné odpočítávání lidí na náměstí se vše rozsvítilo. Vypukl ten tolik očekávaný rej světýlek a barev. K vidění byli různé prskavky, světýlka, lucerničky blikající meče, mávátka a čertovské růžky a nedílnou součástí se již staly na nebi létající lampiony štěstí.

Po několika koledách od Pavany přišel všechny děti s přáníčky pro Ježíška pozvat do kina nebeský pošťák. V Jupiter clubu již tradičně mohli děti vhodit přání do koše nebeského pošťáka, ty odvážnější děti se s ním mohly i vyfotit. A co se letos obzvláště podařilo, byla závěrečná pohádka v kinosále. Divadlo Scéna ze Zlína dětem přivezlo pohádku o Rákosníčkovi a jeho rybníku. Příběh o zeleném skřítkovi žijícím v rybníku Brčálníku za mlhou hustou, že by se dala krájet, sršelo vtipem a roztomilými nápady. Ze stereotypu docela obyčejného života rozverného a často ospalého Rákosníčka dostávaly ryby, víly, slunce a zpátečnický rak. Roztomilý hravý příběh s písničkami sledovalo do posledního místa zaplněné kino.

Autor: připravila redakce NovinyVM.cz

Nahoru